José Miguel Núñez, nomenat visitador extraordinari d’Haití

12 diciembre 2023

Salesians Comunicació

l

La visita extraordinària tindrà lloc entre els dies 13 d'abril i 31 de maig del 2024.

El Rector Major, Cardenal Fernández Artime, ha fet públic el dia d’avui, a través d’una carta als germans, el nomenament de D. José Miguel Núñez com a visitador extraordinari de la inspectoria d’Haití. La visita es farà entre els dies 13 d’abril i 31 de maig de 2024. L’article 104 dels Reglaments Generals de la Societat Salesiana prescriu que cada sis anys el Rector Major establirà una visita extraordinària a totes les inspectories de la Congregació que realitza ell mateix o un delegat seu. En aquest cas, delega les seves funcions a D. José Miguel que, durant tota la visita, “tindrà l’autoritat delegada del Rector Major per fer adequadament la seva missió”. La visita té com a finalitat conèixer l’aplicació del CG28 a la inspectoria, prendre constància de la vida i missió salesiana al territori i dialogar amb tots els germans, les comunitats salesianes i les comunitats educativo-pastorals. De la mateixa manera, el visitador portarà el Consell General a la conclusió del treball “una visió actualitzada del camí recorregut per la inspectoria i l’estat actual de la mateixa”. Cal destacar que és la tercera vegada que el Rector Major nomena visitador extraordinari a Don José Miguel en aquests darrers anys, havent realitzat aquest servei a Antilles (Dominicana, Puerto Rico i Cuba 2018) i el Piemont-Vall d’Aosta (2019).

Biografia

Salesià sacerdot (Mérida). Director de la Casa Don Bosco, del Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil i director de la revista Misión Joven. És doctor en Teologia Dogmàtica (Roma 1995), doctor en Filosofia (Sevilla 2010) i doctor en Educació i drets humans (UNIR 2021).
Ha estat Provincial d’Andalusia, Canàries i Extremadura (2006-2008) i Conseller General per a Europa Oest de la Congregació Salesiana (2008-2014).
En els darrers anys ha estat director de la comunitat proposta i de la casa d’acollida per a joves immigrants «Bartolomé Blanco» (2014-2020). És autor de nombrosos articles educatius i pastorals, assajos i novel·les.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…