Pol Leyva, exalumne de l’EUSS, dissenya un dispositiu de realitat augmentada premiat al VibeZ Festival de Barcelona

13 diciembre 2023

EUSS

l

'Beyond Reality AR' és un dispositiu amb aplicació industrial que funciona a través dels gestos.

Desplaçar, voltejar o canviar d’ubicació un robot de realitat augmentada a través del moviment de les mans ja és possible. Aquesta és una de les funcions de “Beyond Reality AR”, el dispositiu que ha dissenyat el jove enginyer Pol Leyva, mentre era alumne del grau d’Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica a l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS), i que ara obre noves possibilitats en el camp industrial.

“Beyond Reality AR” és un projecte que es basa en el desenvolupament d’un dispositiu de realitat augmentada que inclou un control d’aplicacions mitjançant gestos, amb la finalitat d’integrar funcionalitats tecnològiques amb l’experiència humana. El resultat podria aplicar-se en la millora de processos industrials com el manteniment, el disseny, el control de qualitat, la logística o la programació i el control de robots.

“La part més innovadora és que l’eina et permet la interacció mitjançant gestos. En el moment de començar a treballar-lo ni tan sols s’havia plantejat l’aplicació industrial d’una cosa així”, compte l’enginyer Pol Leyva. El seu disseny, batejat com ‘Beyond Reality AR’, permet estar connectat i manipular un robot de realitat augmentada a través d’un simple moviment de la mà. “És una cosa que pot funcionar molt bé per a simulacions, per a controls a distància o fins i tot per a temes de formació”, afegeix.

“El projecte d’en Pol és un treball excel·lent i complet que engloba molts elements innovadors”, assegura Llorenç Servera, enginyer i tutor de Leyva a l’escola universitària, “Probablement les aplicacions que arribin al mercat siguin diferents a la idea original, però el camí és bo”. El treball va ser el projecte de final del grau d’Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica de l’Enginyeria que Leyva va cursar a l’EUSS, que destaca per l’acompanyament als alumnes que realitza durant aquesta etapa final. “És el moment ideal per a proposar idees innovadores i arriscades en les quals unir l’experiència dels tutors amb la força i l’atreviment dels joves enginyers”, conclou.

L’aposta innovadora de Pol Leyva es va presentar en el VibeZ Festival, una trobada de cultura digital jove pensat per a donar a conèixer creacions innovadores de l’àmbit de la cultura digital. “El més interessant de participar va ser poder veure l’interès que va generar i les possibles aplicacions que se li atribuïen”, explica Pol Leyva, “Ha estat molt gratificant i m’han despertat moltes idees noves”.

En aquest certamen, el projecte va ser guardonat amb el Premi al Projecte Guanyador, que ara li dona accés a participar en l’Afterwork de Tech Barcelona, l’ecosistema més gran tecnològic digital d’startups i empreses de Barcelona i rodalies.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
El Aventino

El Aventino

Surcando el mar Aunque llevo el nombre de una de las colinas de Roma, mi destino siempre ha estado en el mar. Soy Aventino, un barco a vapor. Navego a impulsos del vapor que surge a presión de mi caldera. Dos marinos fogoneros echan carbón con largas palas para...

Centros Juvenilesssm
El VIII Campus Tecnológico del Centro Juvenil Don Bosco de León impulsa la pasión por la tecnología entre jóvenes

El VIII Campus Tecnológico del Centro Juvenil Don Bosco de León impulsa la pasión por la tecnología entre jóvenes

Del 1 al 4 de julio, el Centro Juvenil Don Bosco acogió el VIII Campus Tecnológico, una iniciativa educativa sobre robótica y programación con Arduino. Dirigido a estudiantes de Secundaria, el campus combinó aprendizaje, valores y creatividad en un entorno salesiano.

ActualidadFamilia Salesianasmx
Celebrada una nueva edición de la formación en Espiritualidad salesiana para educadores

Celebrada una nueva edición de la formación en Espiritualidad salesiana para educadores

Del 28 de junio al 4 de julio un grupo de 52 educadores, salesianos y seglares, que trabajan en los diversos ambientes de la Pastoral Juvenil de la Inspectoría María Auxiliadora (SMX) completaron, en la tierra de Don Bosco, su Formación en Espiritualidad Salesiana (FES) organizada por la Delegación para el Carisma y la Misión Compartidos.