Des de la crisi energètica cap a un futur sostenible: Salesians La Almunia com a eurodiputats

18 diciembre 2023

Comunicació La Almunia

l

Participació juvenil emmarcada dins del projecte Euroscola, nascut el 1990 per tal d'apropar la institució del Parlament Europeu als joves.

En acabar el segon any del col·legi salesià Laviaga-Castillo com a Escola Ambaixadora del Parlament Europeu, i gràcies a la seva feina durant el curs 2022-2023, van rebre la invitació de l’Oficina a Espanya del Parlament Europeu per viatjar a Estrasburg, on els seus ambaixadors júnior participarien en una sessió d’Euroscola.

El projecte Euroscola es va posar en marxa el 1990 per tal d’apropar la institució del Parlament Europeu als joves. Des d’aleshores, han estat centenars els milers d’estudiants que han passat un dia pel Parlament Europeu parlant, debatent i intercanviant punts de vista amb companys d’altres països en un Parlament jove i multilingüe.

La sessió a la qual van ser convidats girava al voltant del tema “Des de la crisi energètica cap a un futur sostenible: Mesures de la Unió Europea contra el canvi climàtic” i en la mateixa van participar estudiants de 24 països, sent el Col·legi Salesià Laviaga-Castillo de La Almunia l’únic representant espanyol.

Després d’escoltar el missatge de Roberta Metsola, presidenta del Parlament Europeu, d’agraïment i ànim a la participació ciutadana activa d’aquests joves, l’Innovation Lab va començar amb una entrevista amb Aleyda Hernández Laviades del Comitè d’Indústria, Investigació i Energia del Parlament.

Dos dels estudiants almuniencs del col·legi salesià van intervenir a l’hemicicle amb interessants preguntes sobre les energies renovables i els vehicles elèctrics.

Es va continuar amb la sessió de preguntes a la Vicepresidenta Heidi Hautala del Grup Verd, després de la qual es va celebrar un dinar al menjador del Parlament juntament amb els altres estudiants i professors.

Durant la tarda els estudiants van treballar en grups mixtos amb joves d’altres països fent una simulació del treball dels europarlamentaris, que debaten els temes en grups i comissions abans de presentar els seus arguments i propostes a l’hemicicle. La jornada va finalitzar amb un taller interactiu i un debat sobre les futures eleccions del Parlament Europeu el proper any. Els professors acompanyants van visitar el Parlamentàrium i van compartir moments per crear connexions futures amb altres centres europeus.

Va ser, sens dubte, una gran experiència pràctica d’aprenentatge sobre democràcia i ciutadania europea activa, responsable i compromesa, que segur que els nostres estudiants no oblidaran, i va ser també un gran orgull escoltar el nom del col·legi salesià  de La Almunia a la seu del Parlament Europeu a Estrasburg.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…