El debat acadèmic com a metodologia d’aprenentatge en Educació Secundària

20 diciembre 2023

Comunicació Triana

l

Els alumnes de quart d'ESO de Salesians Triana va començar la reflexió des de la qüestió: ‘És necessari l'estudi de la gestió emocional en l'ESO?’

Durant el mes de desembre va tenir lloc el primer torneig de debat acadèmic protagonitzat pels estudiants de 4t d’ESO B de Salesians Triana, que ha evidenciat l’eficàcia del debat estructurat com a eina pedagògica en l’educació secundària. Els alumnes havien de respondre a la pregunta «És necessari l’estudi de la gestió emocional en l’educació secundària obligatòria?» generant un debat basat en la construcció d’un fil argumental sòlid basat en evidències empíriques.

La implicació de tots els alumnes ha estat total, mostrant molta feina, esforç i unes habilitats comunicatives excepcionals que, si les continuen treballant, els farà arribar a ser molt bons oradors. També han destacat per la seva capacitat d’abordar tant arguments a favor com en contra de la pregunta plantejada, tot revelant una preparació meticulosa i generant destreses i formació de l’esperit crític.

En aquest format de debat, els alumnes van portar preparades totes dues postures sobre la pregunta en qüestió, sortejant-se abans d’iniciar cada debat les dues postures que els corresponia defensar. Aquest enfocament no sols va requerir un coneixement profund del tema, sinó també la capacitat d’adaptar-se i argumentar de manera convincent sobre el tema assignat en el moment. Així, dins de l’assignatura d’Economia i Emprenedoria, els alumnes aprofundeixen en el desenvolupament d’habilitats socials com és la capacitat de comunicació, així com d’aprofundir en els aspectes teòrics de la gestió emocional.

Al final del torneig es va reconèixer als alumnes que havien destacat en cadascun dels rols dels diferents equips:

  • Millor Oradora: Helena Díaz Cortegano.
  • Millor Introductor: Noah Míguez Ruíz.
  • Millor Refutador: Juan Rodríguez de Vera Bangueses.
  • Millor Refutador: Aurora Clemente González
  • Millor Conclusor: Ana Alonso Pulido.

El torneig no sols va complir amb el seu objectiu d’explorar la rellevància de la gestió emocional en l’educació secundària, sinó que també va subratllar la importància de la preparació prèvia i la versatilitat en el pensament dels estudiants. Felicitem a tots els participants pel seu destacat acompliment i per mostrar una vegada més el valor del debat acadèmic com a eina educativa enriquidora.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…