Les escoles salesianes de la Comunitat Valenciana comparteixen el full de ruta

18 enero 2024

Salesians Comunicació

l

Durant una trobada amb el secretari autonòmic d'Educació, Daniel McEvoy, en què van posar a disposició de la Generalitat Valenciana el treball dels centres salesians.

Dimarts passat 16 de gener va tenir lloc la trobada entre les autoritats d’Educació del govern de la Comunitat Valenciana amb una representació dels col·legis salesians al territori. Aquesta cita va tenir lloc a la seu de la Conselleria i en ella el secretari autonòmic, Daniel McEvoy, va acollir els representants salesians, juntament amb el Director General de Centres, Jorge Cabo.

El coordinador d’Escoles de referència per als centres salesians de la Comunitat Valenciana, Luis Miguel Notario, juntament amb María José Davó, directora del centre educatiu d’Elx, Segundo García, d’Alacant, Noelia Soriano, de Sant Antoni Abat de València, i José Antonio Chaveli, de Sant Joan Bosco de València, van posar a disposició de la Generalitat Valenciana la incansable tasca educativa de la Congregació Salesiana.

La reunió va permetre tractar diversos temes, estrènyer llaços de col·laboració i creixement des de l’Educació Infantil i la Formació Professional, compartir propostes de millora per al context educatiu, departir sobre la situació laboral en aquest camp, i aportar la visió en diferents àrees i ser la institució educativa amb més presència a la Comunitat Valenciana per volum de destinataris.

A la Comunitat Valenciana es compta amb 9.000 alumnes i 650 professors i s’hi és present amb onze centres des de les localitats de Borriana, València, Alcoi, Ibi, Villena, El Campello, Alacant i Elx.

Les escoles salesianes tenen com a missió oferir una educació integral de qualitat basada en els valors de l’Evangeli i el sistema educatiu de Don Bosco. Són obertes, inclusives i populars, compromeses en la millora contínua i el desenvolupament del seu entorn.

Són escoles on el desenvolupament integral de les persones és el centre de tota la seva acció, optant per la inclusió. Posen especial atenció al desenvolupament de les competències físiques, cognitives, afectives i espirituals, des de programes i metodologies actives. Segueixen el Sistema Preventiu de Don Bosco com a model d’educació i de relacions dins de la Comunitat Educativo-Pastoral. Fan opció pel protagonisme juvenil, la cultura de l’esforç, l’actualització pedagògica pastoral contínua, la solidaritat i la sostenibilitat, així com pels valors propis de l’Evangeli.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…