Les Escoles Salesianes reforcen el seu treball en xarxa per fer front als reptes de la nova Llei de FP

8 febrero 2024

Salesians Comunicació

l

A la Jornada d'FP d'Escoles Salesianes celebrada ahir, 25 participants de centres de tot Espanya van prendre el pols als canvis legislatius amb representants de l'Administració i les empreses.

La casa inspectorial de Madrid va reunir ahir 25 participants de centres de Formació Professional de tot Espanya per participar a la Jornada d’FP d’Escoles Salesianes. Els assistents tingueren l’oportunitat d’abordar els reptes de la nova Llei de Formació Professional.

La trobada va començar amb la reflexió oferta des de l’Administració per Salvador Colomar, subdirector d’FP de la Comunitat Valenciana, i Yolanda González, Cap de Departament al Ministeri d’Educació, Formació Professional i Esports. L’objectiu era aclarir com està sent el desenvolupament normatiu de la Llei d’FP, oferir algunes indicacions pràctiques per al treball als centres i per gestionar la relació amb les empreses i destacar les claus educatives d’aquesta etapa formativa.

A la tarda, va arribar el torn per conèixer la visió de les empreses sobre la nova Llei de FP. A la taula rodona, vam poder comptar amb el testimoni de Rosa Juliá, de la Cambra de Comerç d’Espanya; Christian Eichinger, Eduardo Rabael i Ruby Amaguana, de I.K. Hofmann; i José Luis Gil, de Patentes TALGO, van mantenir un col·loqui amb els assistents. No només van mostrar l’adaptació dels seus sectors respectius a la nova legislació, i les possibilitats que això comporta, sinó que van plantejar camins de col·laboració amb els centres de Formació Professional.

La valoració dels participants va ser molt positiva. Van acabar la jornada amb la convicció de seguir coneixent aquesta nova llei de FP i les seves possibilitats, així com continuar creixent en el treball en xarxa entre els centres d’Escoles Salesianes i amb les empreses.

L’últim moment de la jornada va ser el treball per grups entre els assistents, que van poder oferir conclusions interessants des de l’experiència viscuda a la FP, amb la visió posada en l’acompanyament dins de l’aula, sobretot en aquests darrers anys de canvis legislatius en material educació.

Consell de Direcció de Tech Don Bosco

Ahir al matí, prèviament a la jornada, també es va celebrar la reunió del Consell de Direcció de Tech Don Bosco, fundació de Salesians Santiago el Mayor orientada a millorar la Formació Professional dels centres salesians. Va ser una reunió ordinària, en què es van abordar qüestions com el Pla de Gestió Anual, les activitats de formació o l’organització dels propers certàmens de projectes de FP de Grau Mitjà i Grau Bàsic, entre d’altres temes.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…