«Intel·ligència artificial VS intel·ligència pastoral»

15 febrero 2024

Salesians Comunicació

l

La segona edició dels Diàlegs de Pastoral. organitzada pel Centre Nacional de Pastoral Juvenil i l'editorial CCS, tindrà lloc el 12 d'abril a Madrid i abordarà la temàtica "Pastoral al metavers" per aprofundir juntament amb experts en la matèria.

El Centre Nacional de Pastoral Juvenil, en coordinació amb l’Editorial CCS, presenta els II Diàlegs de Pastoral, el tema dels quals serà la «Pastoral al metavers: intel·ligència artificial VS intel·ligència pastoral». Aquesta trobada es durà a terme el 12 d’abril a la casa provincial de Salesians Santiago el Mayor, i tindrà com a objectiu estudiar i reflexionar sobre el tema proposat amb la participació dels experts en la matèria.

La jornada començarà amb la salutació de Fernando García, inspector de Santiago el Mayor. Al llarg del dia hi haurà una ponència i una taula rodona. La ponència, titulada: «Món virtual i intel·ligència artificial: desafiaments a l’acció pastoral», serà impartida per Jaime Tatay, jesuïta i professor de la Universidad Pontificia Comillas. La taula rodona moderada per Koldo Gutiérrez, salesià i el títol del qual és «Cuestiones éticas ante el desarrollo de la inteligencia artificial», participen Juan Ramón La Parra, Sacerdot de la diòcesi de Barcelona, i José Fernando Juan, professor de filosofia i educador a Marianistes – Madrid. A la tarda hi haurà una entrevista a Carmen Pellicer, Teòloga i pedagoga, presidenta de la Fundació Trilema, sobre el tema «Inteligencia artificial vs inteligencia emocional en la educación». Per finalitzar la jornada, Javier Valiente, salesià i delegat nacional de comunicació presentarà el document de la Santa Seu “Hacia una plena presencia”.

José Miguel Núñez, director del Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil i coordinador d’aquesta jornada formativa, explica que, “en aquesta segona edició dels diàlegs de pastoral juvenil volem endinsar-nos en el diàleg de la intel·ligència artificial amb la intel·ligència pastoral, convençuts que la trobada és necessària per continuar fent del treball pastoral amb els joves un servei fecund des del punt de vista educatiu i al servei de la transmissió de la fe”.

La jornada està dirigida a professors i formadors en l’àmbit de l’escola, educadors socials, monitors de les plataformes de lleure, catequistes i animadors de l’educació en la fe, així com a formadors d’altres àmbits educatius. La trobada està organitzada pels salesians d’Espanya i és oberta a totes les realitats congregacionals, eclesials i educatives en general.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…