Avança el projecte de web local des de la formació i el treball en xarxa

21 febrero 2024

Salesians Comunicació

l

Set anys després aquesta iniciativa segueix creixent entre les presències salesianes d'Espanya amb trobades formatives com la celebrada a El Campello.

El 15 de febrer es van trobar a la casa salesiana de El Campello els 25 participants procedents de les presències d’Alcoi, Alacant, Borriana, Cabezo de Torres, Elx, El Campello i València per participar en una nova trobada formativa convocada per la delegació de Comunicació. Aquesta cita, que recollia el testimoni de la formació impartida per a les cases d’Aragó durant els mesos d’abril i setembre, va ser la confirmació del bon estat de salut que manté un projecte que fa més de cinc anys que presenta ‘la visió salesiana del món’ .

Al setembre de 2017 va veure la llum el Projecte de Web local, llançat per la Inspectoria Maria Auxiliadora, de la mà de la inspectoria germana de Santiago el Mayor i amb el suport del Centre Nacional de Pastoral Juvenil, amb l’objectiu d’unificar els gestors de contingut i disseny de les webs de les presències salesianes. Les primeres cases a estrenar les noves plataformes van ser Alacant, Villena, Ciutadella i Sant Antoni Abat de València, després de la col·laboració de diferents cases i entitats que van participar en el projecte pilot encapçalat per Huesca.

Aquesta iniciativa encapçalada per la Delegació inspectorial de Comunicació i la coordinació inspectorial d’Informàtica juntament amb Dosatic va néixer amb l’objectiu d’unificar els aparadors salesians presents a Internet de la Inspectoria, amb els avantatges econòmics i tècnics que suposa el treball comú. Visualment, aquestes plataformes segueixen una mateixa línia d’acord amb el Manual d’Identitat Corporativa de Salesians i, tècnicament, fan servir el mateix programari per a la gestió del contingut.

“Per a la Delegació de Comunicació aquest projecte és la confirmació del potencial que tenen les nostres cases i entitats cada vegada que tenim una mirada comuna i pensem d’allò més bé. Set anys després del llançament es pot confirmar que per créixer en comunió, informant sobre la vida i l’acció del conjunt de la inspectoria i de les seves obres, calia comptar amb un ecosistema comú que facilités el treball en xarxa, reforcés la nostra imatge corporativa i facilités la coordinació de les nostres estructures. Ara, des de l’acompanyament i la formació, seguim fent passos perquè l’entorn web de salesians estigui sempre a l’avantguarda”, explica el delegat inspectorial de Comunicació de SMX, Carlos Martín.

Actualment un total del 98% de presències, entitats, centres juvenils i fundacions de SMX es troben immerses en el projecte. Com ara la FISAT Salesians Social, la Federació de Centres Juvenils de València, l’Escola de Temps Lliure d’Andalusia, l’ONGD Bosco Global, o la Federació Maín, de recent incorporació. La Inspectoria Santiago el Mayor també es troba submergida en aquest procés de canvi amb un 35% de pàgines webs i d’altres en formació, a més de nombrosos aparadors i projectes que des de l’equip de comunicació del Centre Nacional de Pastoral Juvenil han fet nous passos a aquest sistema de gestió.

“El principal repte que tindríem com a salesians és la consolidació de la digitalització dels últims anys, que va des de les pàgines web fins a les xarxes socials, fent realitat el nostre concepte de ‘Pati digital’. Per això cal la incorporació dels joves als projectes de comunicació que es desenvolupin, sense oblidar l’orientació de la comunicació com a instrument al servei de l’evangelització”, conclou el delegat de SMX agraint l’esforç realitzat des d’Informàtica i Dosatic al servei de suport tècnic.

El projecte de web local continua avançant, millorant i formant nous usuaris d’aquestes plataformes d’Internet. Properament començarà una nova sessió formativa per a diferents cases de la Inspectoria i està disponible per a d’altres que ho vagin necessitant.

Salesians El Campello, casa que acull


La casa salesiana de El Campello, que va acollir la trobada oferint les seves instal·lacions i els jardins per als participants, es mostrava agraïda per ser punt de trobada d’aquesta acció formativa. És un espai obert, privilegiat i flexible destinat a tots aquells que busquen un lloc tranquil i acollidor, tant pel descans com pel treball.

Les instal·lacions estan concebudes per acollir grups i famílies durant tot l’any, tant en habitacions com en l’alberg. Disposen de cuina pròpia que permet oferir allotjament en pensió completa i menjars puntuals. Disposen també de sales de reunió de diverses mides i amb diferents equipaments multimèdia, teatre, camps d’esport, etc. Compten amb la infraestructura i la flexibilitat necessàries per acollir tota mena d’estades, trobades i reunions.

La ubicació privilegiada a 100 metres de la platja concedeix un fantàstic clima que permet gaudir de les instal·lacions els 365 dies de l’any. Situada a 12 km d’Alacant, la presència salesiana està ben comunicada: accés autopista a 5 km, parades d’autobús i tramvia a 3 minuts.

Un lloc pensat per afavorir el desenvolupament integral de tots aquells que s’acosten a les instal·lacions.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…