Les Escoles Salesianes arriben a l’equador del curs en els seus plans formatius

12 marzo 2024

Escoles Salesianes

l

Les Escoles Salesianes finalitzen la primera meitat dels diferents itineraris formatius per al període acadèmic 2023-2024.

Des de mitjan febrer fins a la primera setmana de març, l’alumnat dels cursos per a docents ha participat activament en una àmplia gamma de blocs formatius, per al seu desenvolupament professional a les nostres Escoles Salesianes:

  • Experts en direcció, grup 1 del 12 al 16 de febrer.
  • Experts en direcció, grup 2 del 19 al 23 de febrer.
  • Coordinador de Pastoral, del 19 al 23 de febrer.
  • Actualització per al professorat 6, 7 i 8 de març

EXPERTS EN DIRECCIÓ DE CENTRES EDUCATIUS: ORGANITZACIÓ I LIDERATGE EN EL FOCUS

Una part significativa d’aquests cursos és la formació de dos grups d’experts en direcció de centres educatius, comptant en total amb 57 participants de les tres inspectories. Durant l’última quinzena de febrer, Jesús Muñoz, Óscar González, Coral Larraz i Manuel Redondo han estat els formadors encarregats de desenvolupar els blocs de gestió i legislació educativa actual, i actualització pedagògica pastoral. La diversitat de futurs directius provinents de les tres inspectories reflecteix el compromís col·lectiu de les Escoles Salesianes amb l’excel·lència educativa.

COORDINACIÓ PASTORAL: ENFORTIMENT DEL COMPROMÍS PASTORAL

Un altre grup de 25 docents participen en l’itinerari de coordinació pastoral, centrat en el lideratge i gestió d’equips pastorals, l’animació dels docents com a agents pastorals i el procés d’acompanyament en clau salesiana. Aquesta iniciativa subratlla el paper central que exerceix la dimensió pastoral en la identitat salesiana i el desenvolupament integral de l’alumnat.

Manuel Redondo, director del Col·legi Salesians Algesires, Óscar Bartolomé SDB, María Paz Castillo FMA, María de la Mar García FMA i Jordi Lleixà SDB, han estat els responsables de dinamitzar i acompanyar el curs en la setmana del 19 al 23 febrer.

ACTUALITZACIÓ PER AL PROFESSORAT: REFORÇANT LA IDENTITAT SALESIANA

A més, 50 docents amb àmplia trajectòria professional, de les tres inspectories, han assistit a aquesta jornada d’actualització centrada en la carrera professional i la identitat salesiana, del 6 al 8 de març, acompanyats per Begoña Rodríguez, Rafa Ruiz, Óscar Bartolomé, Juan Javier Bernal.

Els continguts van abordar des dels dons personals fins a la revisió del sentit de pertinença a la institució salesiana, passant per la vivència del Sistema Preventiu com a element educatiu-pastoral clau. Aquesta experiència no sols enforteix la cohesió dins de la comunitat educativa, sinó que també proporciona als educadors les eines necessàries per a exercir la seva labor amb excel·lència i compromís salesià, tenint en compte les noves metodologies educatives i canvis socioculturals en les vides de l’alumnat i famílies.

Des dels tres itineraris formatius, la convivència entre docents i generació d’espais de bones pràctiques, té un valor molt positiu i significatiu en l’avaluació dels cursos, a més del contingut teòric -pràctic de cada bloc.

PERSPECTIVES FUTURES

Amb els cursos programats per a finalitzar a mitjan abril i principis de maig, les Escoles Salesianes estan encaminades a enfortir encara més el seu motor docent i el seu compromís amb la formació integral dels estudiants. Aquests esforços continus reflecteixen el compromís durador de les Escoles Salesianes amb l’excel·lència educativa i el desenvolupament humà, mantenint viu el llegat de Sant Joan Bosco i Mare Mazzarello en el segle XXI.

 

 

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…