Preparant el III Festival Global de Cinema Juvenil Don Bosco

8 abril 2024

ANS

l

Per aquesta nova edició, el Festival obre les seves portes a tots els joves del món, sense distinció de pertinença o no a realitats salesianes. Podran participar-hi joves d’entre 14 i 25 anys, de qualsevol nacionalitat, religió, credo i cultura.

Joves de tot el món estan invitats a participar en una edició més del «Festival Global de Cine Juvenil Don Bosco«, el festival internacional de cinema juvenil salesià. El Sector de Comunicació Social de la Congregació Salesiana ha anunciat amb alegria la tercera edició del concurso, la realització del qual està programada pel 17 i 18 d’octubre de 2024, en una multitud de llocs de més de cent països de tot el món, com és habitual. En referència al bicentenari del Somni dels Nou Anys de Don Bosco, i en sintonia amb l’atenció global vers la cura de la Creació, el tema del festival d’aquest any serà: «Tic un Somni – Joves i canvi climàtic – Fer que la Mare Terra sigui més neta i més verda«.

Per aquesta nova edició, el Festival obre les seves portes a tots els joves del món, sense distinció de pertinença o no a realitats salesianes. De fet, podran participar-hi joves d’entre catorze i vint-i-cinc anys, de qualsevol nacionalitat, religió, credo i cultura.

El Conseller General per a la Comunicació Social, don Gildásio Mendes, està entusiasmat per la iniciativa: «Una novetat rellevant d’aquesta tercera edició serà la col·laboració i participació organitzativa també del Sector de Pastoral Juvenil. Gràcies a la seva contribució, juntament amb la col·laboració dels nostres Delegats de Comunicació Social i molts col·laboradors de la Família Salesiana en el món, esperem arribar a milers i milers de joves, per involucrar-los una vegada més en aquesta iniciativa que té com a objectiu donar-los una oportunitat d’expressió artística sobre temes que són centrals pels nois i noies d’avui: la capacitat de somiar, la realitat de la nostra Casa Comuna».

Respecte al passat, també han augmentat les categories en les que serà possible participar, passant de tres a cinc. Per tant, ara es poden presentar curtmetratges en les seccions: curts de dos minuts, curts de cinc minuts, pel·lícules d’animació de cinc minuts, vídeos musicals de cinc minuts i documentals de fins a deu minuts.

Una constant en les edicions del Festival Global de Cinema Juvenil Don Bosco és l’ampli ventall de premis disponibles, tot i que la xifra total disponible també ha augmentat, assolint la xifra rècord de cent -vint mil euros, a distribuir de la següent manera: quinze premis pels millors curtmetratges a nivell global, setanta pels millors curtmetratges a nivell regional, nou pels premis de categoria, set pels millors joves i cinc premis propis del jurat.

Les dues edicions ja fetes en el passat (2021 i 2023) –ambdues recolzades per la Fundació «DON BOSCO NEL MONDO», que també es confirma com a patrocinadora per aquest nou concurs– han assolit un gran èxit en joves involucrats, en obres de qualitat realitzades, en missatges vessats al món sobre temes d’esperança, pau i solidaritat, i d’acompanyament i sinèrgies desenvolupades entre salesians, membres de la Família Salesiana i joves de tot el món.

Per tot això, el seu Director –per tercera vegada consecutiva– don Harris Pakkam observa: «Gràcies a un gran suport i col·laboració de molts, hem aconseguit organitzar dues edicions del festival, amb gran èxit. A través d’aquest festival hem pogut arribar a cents de milers de joves a tot el món, celebrar la seva creativitat, premiar els seus esforços i fer ressonar el nom de Don Bosco i la missió salesiana en tot el món. Ara esperem continuar en aquesta direcció, donant-hi seguiment i desenvolupament al que ja s’ha construït i duent encara més lluny la nostra mirada, els nostres objectius i les nostres perspectives: el nostre somni, de fet, és estimular el protagonisme dels joves, perquè siguin ells els primers artífexs d’un món millor».

Per a enviar curtmetratges al Festival cal seguir algunes regles simples i pautes necessàries per a organitzar adequadament i seleccionar els materials rebuts. Les inscripcions s’obriran el proper 24 d’abril i es tancaran el 31 de juliol de 2024.

Per a conèixer tota la informació i per a més detalls sobre el festival, està disponible per a tothom al portal web: www.dbgyff.com

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…