Utrera duu a les taules la vida de Mamà Margarita

7 mayo 2024

Per Comunicació Utrera

l

L’espectacle, estrenat el passat 3 de maig, es titula ‘Mamà Margarita. Dona, mare, mestra’.

Salesians Utrera va celebrar en la tarda del divendres 3 de maig la representació teatral que serveix d’homenatge a la figura de Margarita Occhiena, mare de Sant Joan Bosco. Coneguda de forma popular com Mamà Margarita. Una obra que desvetllà la figura materna que es troba darrere de la gran obra estesa per tot el món del seu fill Don Bosco. Aquesta representació va donar una nova llum sobre la mare d’aquest gran home, revelant facetes desconegudes de la seva vida que abans mai no havien sigut explorades en profunditat.

L’espectacle solidari, que recaptà fons per a la restauració de l’històric teatre de la presència salesiana, es titula ‘Mamà Margarita. Dona, mare, mestra’, que es posà en escena una representació teatral amb cançons al llarg de les quatre parts en les que es divideix el projecte. Des del principi fins el final, l’audiència es traslladà en un viatge a través de la història de Mamà Margarita, des de la seva infantesa fins a la seva vellesa, sempre al costat del seu fill.

Orfe de pare, Joan Bosco surt endavant gràcies a la seva mare, a l’enderiament per donar-li una educació i una formació que el permetessin ser una persona de profit. La creadora de l’obra teatral és Ana Corpas, professora del col·legi, que va contar a COPE Utrera (98.1 FM) que Margarita fou «una mare que sempre estava ajudant tothom, i tot i que no tingués ella res, donava el poc que tenia. En aquest ambient es cria Don Bosco, amb una mare que exerceix de mare i de pare. Mamà Margarita és fonamental en la seva vida i, si no hagués sigut per ella, avui no estaríem parlant de Salesians».

«L’elenc de l’obra, amb una gran selecció d’actors i d’actrius, va oferir una interpretació espectacular, acompanyada de commovedores peces musicals que hi afegiren un extra d’emoció i de profunditat a la història. Cal destacar que tots els participants en la producció son famílies del Col·legi Salesià Nostra Senyora del Carmen o vinculats a ell, que voluntàriament es van unir al projecte» explica el director de la presència salesiana, Ramón Ronda.

La directora i escriptora de l’obra, Ana Corpas, en un esforç per a subratllar la lluita interior i exterior de Mamà Margarita, va voler ressaltar els reptes que aquesta dona va afrontar per a criar i educar el seu fill Joan, junt als altres dos, Antonio i Josep, i a la seva sogra Margarita, enmig de grans dificultats econòmiques. La seva valentia i la seva persistència en assegurar l’educació i la formació del seu fill en el segle XIX no només van deixar una marca indeleble en la història, sinó que van assentar les bases per al sorgiment de la comunitat salesiana.

Aquesta representació teatral no només ha estat un tribut a la mare de Don Bosco, sinó també un recordatori del paper fonamental que les mares juguen en la formació i el desenvolupament dels seus fills i del futur dels grans líders de la història. Gràcies a la determinació, constància i valentia de Mamà Margarita, el llegat dels salesians continua transformant les vides de molts joves fins el dia d’avui en molts països de tot el món

”Un teatre de gom a gom gaudí del gran èxit d’aquest musical preparat per Ana Corpas amb la col·laboració de pares, professors i alumnes de la comunitat educativa”, compartien amb emoció en les xarxes des de la casa salesiana.

“Una història original sobre la vida de la mare de Don Bosco per a l’inici del mes de maig en la Casa. Gràcies a tots els qui ho han fet possible”.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…