El Col·legi Major “San Juan Bosco” de Sevilla celebra el 60e lliurament de les seves Beques d’Honor

13 mayo 2024

Per Comunicació Coll·egi Major Sant Joan Bosco

l

Juntament a la promoció d’onze col·legials distingits es va fer als il·lustres becaris d’honor.

El dijous 9 de maig es va fer la celebració del solemne acte de clausura del curs acadèmic 2023-2024 en el Col·legi Major “San Juan Bosco” de Sevilla. Presidit per Agustín Luque, director del Secretariat de Serveis Socials de la Universitat de Sevilla, en representació del seu Rector, la lliçó magistral la va fer el director del Col·legi Major “Hernando Colón”, Antonio Navajas, president de l’Associació “Consejo de Colegios Mayores” de Espanya. Tenia per títol “Historia y proyecto de los Colegios Mayores”. En ella va fer un repàs por la història dels Col·legis Majors posant l’èmfasi particularment en la seva aportació en el s. XXI a la formació universitària i personal dels universitaris que viuen la seva etapa universitària en ells, i en els reptes que tenen al davant per a seguir fent la seva tasca en un context de forta competència i de canvi cultural i social.

Tanmateix, en l’acte es va procedir a la imposició de les beques d’honor col·legials de la LX promoció i de les no col·legials. Així, se la van imposar al CM Hernando Colón pels seus 75 anys d’història, aniversari que estan celebrant aquest curs; a Ildefonso Casas, sdb, coordinador de pastoral del Bosco, i a l’ex-col·legial i animador del Catecumenat Juvenil Diego Moya Climent. A continuació, van rebre la beca els onze nous col·legials distingits amb ella. Amb ella se’ls reconeixia la seva identificació amb el projecte educatiu d’aquesta casa i al seu creixement en valors com el treball, la responsabilitat, el servei, la identitat cristiana i salesiana, etc. “Ens sentim orgullosos d’ells, perquè encarnen els valors que identifiquen aquesta casa i que els acompanyaran quan hagin d’abandonar-la. La nostra enhorabona per haver sigut elegits com a becaris!”, compartien.

L’acte es va acabar amb un sopar per a tots els invitats, col·legials i famílies que els van acompanyar. “Fou una ocasió per a felicitar-nos per aquest curs acadèmic que es troba en la seva recta final i també per a felicitar els homenatjats. El Col·legi Major “San Juan Bosco” mostra així una vegada més la seva funció com a espai de creixement i desenvolupament  ‘ersonal per als seus col·legials, i el seu compromís per ajudar-los a céixer com a “bons cristians i honrats ciutadans”.”, compartia a la conclusió Miguel Ángel Álvarez Paulino, director de la presència.

UNA CASA AMB MÉS DE 75 ANYS D’HISTÒRIA

Des de l’any 1943 la Congregació dels Salesians de Sant Joan Bosco no ha deixat d’acompanyar els universitaris a Sevilla a través de la seva “Casa” amb un primer grup d’universitaris que van viure en la casa salesiana de “San Benito de Calatrava” en el centre de Sevilla mentre es construïa l’edifici actual al carrer Arroyo. La paraula “Casa” no és un recurs metafòric pels Salesians. Dir “Casa” fa referència a l’ambient especial i a l’estil educatiu que caracteritza la tasca salesiana.

Els Salesians segueixen avui endavant en el seu treball “d’acompanyar” i d’afavorir el desenvolupament integral dels universitaris amb la finalitat de seguir, fidel als seus orígens, millorant la societat a través de la seva dedicació educativa i evangelitzadora de la joventut. Tots els anys a l’inici del curs acadèmic s’obre el Col·legi Major “San Juan Bosco” a més d’un centenar d’universitaris disposats a viure una experiència de formació, amistat i companyonia. Els Salesians fan any a any tot el possible perquè es compleixin els objectius educatius i pastorals de la seva missió amb els joves: formar bons cristians i honrats ciutadans a través d’una metodologia pròpia anomenada “Sistema Preventiu”.

Al llarg de les seves set dècades d’existència, el Major “San Juan Bosco” ha contribuït a enriquir la vida política, acadèmica, religiosa, cultural i social amb els seus antics col·legials que han ocupat responsabilitats de grau màxim. Ells son el signe evident dels valors personificats que Sant Joan Bosco va treballar amb els joves i que els seus Salesians segueixen desplegant.

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…