El «Pla Lector» de Salesians una mica més que només llegir

16 mayo 2024

Salesians Comunicació

l

El Pla Lector ve desenvolupant-se en els col·legis de Salesians Santiago el Major, en col·laboració amb Edebé, des de 2018. Un any més es llança la proposta amb la idea de continuar creixent comptant cada vegada amb més docents implicats en tots els col·legis salesians d'Espanya.

Té com a objectiu afavorir l’interès per la lectura, permetre el desenvolupament de la competència lectora entre l’alumnat. Cerca que s’acostin a la cultura, a la literatura, d’una manera estable.

Es realitza en la inspectoria salesiana Santiago el Major des de 2018, aquell curs van ser 14 col·legis els que van participar. Des d’aquesta primera actuació fins avui s’han anat sumant a la iniciativa més centres. A hores d’ara els centres implicats són 26.

Ideari Salesià i LOMLOE

Com explica Beatriz Rada de Salesians Carabanchel “és una iniciativa que, a més d’estar en concordança amb l’ideari salesià, treballa d’acord amb la nova llei educativa LOMLE. Abasta des de primer de primària fins a quart de l’ESO i en cada curs es realitzen activitats relacionades amb els llibres que es llegeixen”.

No són llibres seleccionats a l’atzar. “Cada any un equip pedagògic, a la llum dels objectius de la campanya pastoral, tria les lectures que van enllaçades als grans reptes de la nostra campanya, del curs pastoral”, explica Xabier Camino, delegat de Pastoral de Salesians Santiago el Major.

Protagonistes de les seves lectures

Reforçar la lectura, una lectura comprensiva sòlida és molt necessari i aquest Pla Lector és una eina que contribueix a aconseguir-lo. Realitzat en col·laboració entre Salesians i Edebé, a més de desenvolupar aquesta competència lectora, es busca que contribueixi al desenvolupament del pensament crític i creatiu, que afavoreixi l’aprendre a aprendre i que ajudi a desenvolupar un esquema de valors. “Volem promoure i fomentar la lectura amb activitats en què el nostre alumnat sigui protagonista, gaudi, aprengui fent”, puntualitza Débora Wheschanker de Salesians Santander.

“El pla lector en la inspectoria ho realitzem entre tots, és un pla en el qual han col·laborat professors de diferents col·legis per tant, unit al pla de pastoral és una activitat pròpia preparada pels nostres educadors i educadores per als seus alumnes. Us animo a proposar i animar en els nostres centres al fet que es desenvolupi el pla lector”, conclou Óscar Bartolomé, coordinador d’Escoles Salesianes.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…