‘Sueños, el Musical’ baixa el teló

20 mayo 2024

Daniel Díaz-Jiménez Carmona

l

El musical, que mostra la vida i els somnis de Sant Joan Bosco, va cloure el programa de representacions previst el diumenge 19 de maig en el teatre de Salesians “Paseo de Madrid”. Més de 27.000 espectadors han gaudit de la seva música i posada en escena.

‘Sueños, el Musical’, l’obra teatral creada pel sacerdot Toño Casado i produïda per Salesians Santiago el Major, va baixar el teló definitivament el passat 19 de maig en el teatre Salesians “Paseo de Madrid”.

En un teatre ple de gom a gom per a viure l’última representació del musical, l’Inspector de Salesians Santiago el Mayor (SSM), Fernando García, dirigí unes paraules als assistents abans de començar la funció i subratllà la finalitat amb la que es van proposar de portar-lo a escena, “perquè aquella història de Don Bosco del segle XIX, podia seguir il·luminant moltes històries de vida d’aquest temps”. El Provincial destacà la figura del sant torinès, el qual “fou capaç de fundar la Formació Professional o de canviar la pedagogia per a donar a entendre que la millor educació és la que es fa amb el cor”. García va cloure les seves paraules donant gràcies a l’equip que ha fet possible “il·lusionar-nos amb ‘Sueños, el Musical’, i als xicots de Pinardi que, durant tot aquest temps, han estat fent el treball de sala. Uns xicots amb els que, sense cap mena de dubte, Don Bosco partiria amb ells un trosset de pa”.

Durant la representació, es visqueren en escena moments molt emotius. En la cançó de “Cachitos de pan” en la que Don Bosco (interpretat per l’actor Adrián Salzedo) s’asseu amb els seus xicots, el creador de l’obra, el sacerdot Toño Casado, i els actors swing, van ser invitats a participar en escena. El públic s’emocionà i va acompanyar aquest bonic moment. Amb l’última cançó, “Hay un sueño para ti”, l’ovació final del públic assistent es va allargar en el temps, mostrant així un enorme gràcies als qui ho han fet possible.

Després d’aquest moment, Toño Casado, autor, compositor i director del musical, va sortir a l’escenari, juntament amb l’equip tècnic, creatiu i de producció, i amb el gos ‘Gris’, part important de l’obra. També Casado va dir unes paraules de comiat. “De Don Bosco hem après que tots tenim un gran somni en el cor i que podem fer-lo realitat amb gent molt bona, com aquest gran equip que m’acompanya aquí”, va dir el sacerdot. “Avui baixem el teló de ‘Sueños’, però aquesta és una gran història que s’ha de viure i compartir, compartint somnis de moltes maneres diferents”, va comentar. “Agraeixo, sobretot, als Salesians. Ells han sabut encarnar el somni de Don Bosco. Ara ens toca a nosaltres, en la nostra societat, siguem com siguem i creiem en el que creiem, aconseguir que el món sigui més bo”, finalitzà Casado.

TREBALL IMMENS I INTENS

Des del 4 d’abril, dia de l’estrena, el musical s’ha ofert al públic en 55 representacions. L’acollida ha sigut increïble i, en aquest mes i mig d’intens i dur treball, més de 27.000 espectadors s’han assegut en el pati de butaques per a gaudir i emocionar-se en l’hora i mitja del musical que mostra la vida i els somnis de Don Bosco. Música, balls, posada en escena, so, il·luminació, producció… tot possible gràcies a l’esforç i dedicació d’una companyia de 23 professionals i de 80 col·laboradors en les diferents àrees que van compondre una obra teatral, a aquest nivell, com ha sigut ‘Sueños, el Musical’.

VALORACIÓ DE XABIER CAMINO, PRODUCTOR DE ‘SUEÑOS’

Una producció professional de gran format com ‘Sueños, el Musical’ ha sigut el trampolí ideal per a ‘contar i cantar’ el somni vocacional de Sant Joan Bosco, arribant a més de 27.000 persones que, a més de riure, ballar i emocionar-se, han deixat ressonar en el seu cor les paraules amb les que el mateix Don Bosco cloïa l’espectacle: ‘Estigues segur que hi ha un somni per a tu’.

De la mà de Toño Casado, i amb una companyia d’artistes i tècnics que ha viscut en la seva pròpia pell l’ esperit de família tan propi del nostre carisma salesià, milers de joves, adults, famílies i educadors s’han deixat interpel·lar per a “somiar alt, junts i desperts”, al fil de la campanya pastoral que durant aquest any hem desplegat en les nostres Cases Salesianes.

La valoració d’aquest projecte és més que positiva, doncs el musical ‘Sueños’ ha reforçat els grans objectius educatius-pastorals d’aquest curs i, pels ressons generats des de la seva estrena, el passat 4 d’abril, ha eixorivit la dimensió vocacional de la nostra pastoral juvenil, ha reforçat la identitat salesiana de les nostres Comunitats Educatives-Pastorals i, sobretot, ha llançat un missatge esperançador per al nostre món i pels qui estem cridats a comprometre’ns amb ell i aconseguir que sigui una mica més just, més humà i més de Déu.

 

 

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…