Salesians Cabezo de Torres posa de nou en marxa la seva banda de música

4 junio 2024

Per Comunicació Cabezo de Torres.

l

La "Banda Salesiana Santo Domingo Savio" torna a processionar 68 anys després de la seva fundació

Deia Don Bosco que “un oratori sense música és com un cos sense ànima”. Allà per l’any 1957, el Salesià D. Filiberto Peris inaugurà la Banda de Cornetes i Tambors del Col·legi Salesià de Cabezo de Torres, gràcies a la inestimable col·laboració de la Sra. Carolina Codorniu, gran amiga d’aquesta Casa, qui va finançar la compra dels instruments, revestiments de teles i d’altres objectes.

En 2022, el col·legi salesià reprengué amb entusiasme aquella iniciativa, tornant a fundar la banda amb la participació dels actuals alumnes estudiants de música.

Principalment, l’agrupació acompanya a la Verge en la processó interna de Maria Auxiliadora, però l’alegria i les ganes dels xavals per omplir el nostre col·legi i el poble de música fa que poc a poc vagin fent petits passos, atrevint-se a fer algunes audicions musicals, com la benvinguda al Vicari Inspectorial en la seva visita al nostre poble interpretant l’Himne a Don Bosco, o la felicitació a l’Agrupació Musical Juvenil de Cabezo de Torres pel seu 40 aniversari, agrupació que, a l’ensems, va fundar el salesià D. Salvador Olivella en 1982.

En aquest any 2024, 67 anys més tard de la seva fundació i, coincidint amb el 200 aniversari del somni de Don Bosco, la «Banda Salesiana Santo Domingo Savio» torna a processionar pels carrers del poble amb quasi 30 nens i joves d’entre 8 i 17 anys. Com anècdota, destacar que el nom, bandera i logotip actual, s’han basat en l’original, gràcies a una tasca de documentació feta mitjançant fotografies de l’època i testimonis de persones que van viure l’experiència inicial i que, durant aquests dies, han assistit emocionats a aquest ressorgiment. Aquells alumnes d’aleshores son avui avis animadors entusiastes del llegat salesià en els nostres dies.

“Que l’alegria i la il·lusió dels nostres nois músics acompanyi molts anys a la nostra Mare Auxiliadora!” expliquen des de la casa salesiana.

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…