Salesians Rocafort demostra el seu compromís amb la societat

12 junio 2024

Comunicació Rocafort

l

L’alumnat de Secundària s’ha implicat durant el curso en distints projectes solidaris com ‘Som part del canvi’, ‘Presents’ i ‘Fem vincles’

El Col·legi Salesià de Rocafort aposta, des de fa uns anys, pel treball per àmbits. A primer de Secundària els alumnes treballen la Música, la Religió i la Tutoria de manera interdisciplinar, de manera que cada trimestre del curs està enfocat al treball d’un projecte. L’autoconeixement, les emocions, les expressions religioses, la solidaritat, el compromís personal i la cooperació, entre altres. Els objectius principals a desenvolupar en aquest últim han tingut el propòsit de crear “Vincle”, relació afectiva entre dues o més persones. Han treballat competències com comunicar-se assertivament amb els altres, observar perspectives noves i valorar les idees, connectar amb aspectes de la seva realitat i del seu entorn, aprendre a desenvolupar una personalitat capaç de madurar el respecte i posar al servei dels altres les pròpies capacitats i coneixements, així com interpretar l’acció musical i corporal pel desenvolupament d’experteses musicals potenciant l’expressió de les emocions. 

 

Soms part del canvi

Des de l’Àmbit personal de 2n de l’ESO s’ha dinamitzat durant aquest tercer trimestre la campanya «Som part del canvi», una campanya solidària feta conjuntament amb l’ONG Bosco Global que pretén conscienciar l’alumnat a partir de la necessitat de construir un món millor. En el nostre cas l’objectiu era recaptar fons per a recolzar els programes de l’ONG Bosco Global. Aquests projectes estan destinats a millorar l’educació i a fomentar l’emprenedoria entre les dones artesanes de l’Equador.

L’alumnat s’ha organitzat en diverses comissions, cada una amb responsabilitats específiques per assegurar l’èxit de la campanya. Aquestes comissions s’encarreguen de la promoció i la difusió de la campanya, i també del disseny i la dinamització de diferents tallers i activitats. L’objectiu és implicar al màxim nombre d’estudiants, des d’infantil i primària fins a secundària.

A més dels tallers, s’han organitzat esdeveniments específics per a diferents grups d’edat: como un Cinema Solidari per a 1r de l’ESO, una Jornada Esportiva per a 3r i 4t de l’ESO, una Gimcana per a Infantil i Primària: Una sèrie de proves i jocs adaptats pels més petits, fomentant el treball en equip i la diversió.

Presents

Cada vegada son més els centres salesians que incorporen projectes d’aprenentatge-servei (APS) entre els seus alumnes (metodologia que uneix el compromís social amb l’aprenentatge de coneixements, habilitats, actituds i valors). Salesians Rocafort ha apostat des de fa temps per aquesta metodologia i per això oferim vàries matèries optatives a tercer d’ESO encaminades a l’ APS.

Un d’aquests projectes és el projecte ‘Presents’, coordinat amb el Centre de Salut de Manso, que posa en contacte persones de la tercera edat del barri de l’Eixample i adolescents de l’escola, unint així dos segments de la població que sovint son vistos socialment com a fràgils. Gràcies a ‘Presents’ la gent gran torna a l’escola per a fer un programa d’activitat física per a la salut i per a compartir experiències de vida, coneixements i companyia amb adolescents.

El projecte ‘Presents’ pretén enfortir els vincles entre diferents generacions promovent l’envelliment saludable i la importància de cuidar la salut en les diferents etapes de la vida, alhora que s’acosta el concepte de vellesa als joves des d’una perspectiva més vivencial i d’intercanvi d’experiències. Un projecte que any rere any continua creixent i del que avui en dia ens en sentim orgullosos de la seva trajectòria fins al punt de tenir un compte propi d’Instagram, la qual cosa us animem a seguir.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…