La Congregació a Espanya comptarà amb dos nous salesians

13 junio 2024

Salesians Comunicació

l

Jose Ropero (SMX) i Pedro Trung (SSM) faran la professió perpètua com a salesians aquest mes.

Juny és un mes especialment vocacional per a la Congregació a Espanya. Després de les ordenacions sacerdotals i diaconals celebrades el dissabte passat 8 de juny, arriba el moment de les professions perpètues.

Jose Ropero, de la Inspectoria Maria Auxiliadora, farà la seva professió perpètua en el Temple Don Bosco de Salesians Alacant el dissabte 15 de juny, a les 12.00h. S’emetrà en directe a través del canal de YouTube de Salesians Espanya. Per la seva banda, Pedro Trung, de la Inspectoria Santiago el Mayor, emetrà els seus vots perpetus en el Santuari de Maria Auxiliadora de Salesians Atocha-Madrid el diumenge 23 de juny, a les 12.30h.

 

Dades biogràfiques

Jose és natural d’Elx (Alacant). Va conèixer els Salesians i va començar el seu voluntariat com animador en el Campament Urbà i en l’Associació Juvenil ‘Gentjove’ en 2009. Després del seu camí de discerniment, va fer el prenoviciat en la comunitat ‘Bartolomé Blanco’ de Sevilla. Durant aquest any va col·laborar en el Centre Juvenil de Salesians Carmona i en el Centre Social ‘Jesús Obrero’. El noviciat el va fer a Genzano di Roma, on va professar el 8 de setembre de 2017. De tornada a Espanya, va fer els estudis de Filosofia i acabà el Grau en Educació Social en la comunitat ‘Virgen de las Nieves’ de Granada, col·laborant en la pastoral dels Centres Juvenils de ‘Haza Grande’ i ‘Juan XXIII’. El tirocini el va fer en la comunitat de Jaén implicat en els diferents ambients de la casa, especialment en el Centre Juvenil ‘DOSA’ i en projectes socials de la Fundació Don Bosco en el centre penitenciari. Actualment continua la seva formació en la comunitat del Teologat d’Atocha.

Nguyen Thanh, Trung (Pedro Trung) és salesià de Vietnam. El Rector Major, Ángel Fernández Artime, el va enviar a la Inspectoria Santiago el Mayor (Espanya) com a salesià missioner ad vitam. Va fer l’Aspirantat, el Prenoviciat, el Noviciat i el Post-noviciat en l’Institut ‘Don Rua Dalat’ (Dalat – Vietnam). El 2019 va arribar a Espanya i va viure en la comunitat salesiana Miguel Rua de Carabanchel – Madrid. Durant aquest any, va aprendre castellà i va fer el visat per a Espanya. El 2020 continuà aprenent l’espanyol en la comunitat Maria Auxiliadora de Salamanca, col·laborant en el Centre Juvenil de la presència. Després, en els anys 2021-2022, va fer el tirocini en la Casa Salesiana d’Arévalo, col·laborant en el Col·legi i en el Centre Juvenil. Actualment, segueix la seva formació en la comunitat del Teologat d’Atocha.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…