Un projecte de Salesians Zaragoza guanya el Segon Premi en emprenedoria

18 junio 2024

Per Comunicació. Salesians Zaragoza.

l

En la categoria de Formació Professional, el col·legi Salesians Zaragoza destacà amb el projecte “GPsecurity”.

La cultura emprenedora en les aules té premi. El passat 11 de juny, en una gala celebrada en la Sala de la Corona de l’edifici Pignatelli de Zaragoza, es va fer el lliurament de premis de la 24ª edició d’ ‘Emprendre en l’Escola’ d’Aragó.

En la categoria de Formació Professional, el col·legi Salesians Zaragoza destacà amb el projecte “GPsecurity” de Javier García Lafuente, un alumne del grau superior d’Automatització i Robòtica industrial, juntament al seu professor Jorge Pradanos, que van obtenir el segon premi.

Segons paraules del professor, Jorge Pradanos: “La iniciativa de participar en el concurs sorgí en classe d’Empresa i Iniciativa Emprenedora, com part d’un dels projectes desenvolupats al llarg del curs. Javier García Lafuente és un apassionat del motociclisme, especialment en la modalitat off road, i identificà la necessitat d’un producte que incrementés la seguretat durant les seves rutes, donant origen a GPSecurity.

El projecte, iniciat a l’octubre, va consistir inicialment en una simple idea. Al llarg del curs, es va fer una anàlisi exhaustiva de la competència, la viabilitat econòmica i les possibilitats de desenvolupament i la implementació en el mercat.

Javier està a punt de finalitzar les seves FCT (Formació en Centres de Treball) i entregar el seu Projecte de final de grau. Tot i que encara no ha decidit completament el seu futur, Javier contempla la possibilitat d’iniciar la seva carrera professional o continuar els seus estudis en un Curs d’Especialització en FP relacionat amb Robòtica.»

En el mateix concurs, la professora, Isabel Delgado presentà al seu alumne Alejandro Palazón, de 2nE de Grau Mitjà d’Informàtica, amb el projecte APDA (Acompanyament a Persones Dependents d’Aragó). El seu projecte fou molt valorat pel jurat durant l’exposició quedant finalista en el certamen.

En aquesta edició, hi van participar 29 centres que van presentar un total de 33 projectes en les distintes categories del programa, impulsat de manera col·laborativa pel Departament d’Educació i l’Institut Aragonés de Foment (IAF). Ambdós departaments treballen per incentivar l’educació emprenedora en el sistema educatiu durant tot el curs escolar, mitjançant activitats de formació, tallers, assessorament, reconeixement i tutorització de projectes de microempreses, liderats per equips emprenedors d’estudiants matriculats en centres sostinguts amb fons públics.

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…