Les Bicis Solidàries de Salesians Elx segueixen repartint somriures

17 junio 2024

Coordinació Bicis Solidaries. Salesians Elx.

l

Espectacular treball de l’alumnat de FPB Manteniment de Vehicles en el projecte d‘ ApS Bicis Solidàries Salesians Elx que compleix ja la seva 12ª edició.

Sens dubte, ha sigut un treball espectacular el fet per l’alumnat de Formació Professional Bàsica de Salesians “San José Artesano” d’Elx en el Projecte Bicis Solidàries durant aquest curs que ara s’acaba. Es tracta d’una acció formativa emmarcada dintre de la metodologia Aprenentatge-Servei (ApS), especialment útil per a treballar amb alumnat de FPB.

A lo llarg del curs, l’alumnat ha treballat en la reparació, restauració i posada a punt d’un total de 41 bicicletes que han sigut lliurades per ells mateixos a la Creu Roja Alacant, Càritas parroquial La Hoya, Càritas parroquial Desemparats (amb conta-contes, berenar i lliurament de bicis per part dels nostres alumnes) i a l’ONG Rafiki Àtrica per, posteriorment, enviar-les a Uganda. Precisament aquest any s’ha reforçat la col·laboració amb aquesta ONG que treballa en els districtes d’Hoima i Sembabule en el citat país africà, un dels més pobres del món.

A més, l’alumnat de FPB Fabricació d’Elements Metàl·lics i de GM de Mecanitzat ha col·laborat amb la fabricació de 6 cavallets per a poder treballar en les bicicletes. Aquests cavallets seran enviats a Uganda juntament amb les bicicletes per a dotar a un nou taller de bicis i motos que, juntament amb un altre d’electricitat, es van a construir allí. Dos professors de “San José Artesano” estan col·laborant en el projecte pera la construcció i dotació d’aquests nous tallers.

I és que al llarg d’aquestes 12 edicions s’han lliurat ja un total de 543 bicicletes, gran part d’elles a nens i nenes, havent-hi participat en el projecte de forma directa quasi 200 alumnes.

«Sens dubte, totes aquestes accions ens motiven i ens donen força per a seguir endavant amb el projecte en el proper curs» conclouen des de la casa salesiana. El següent projecte que ja s’està organitzant des de Salesians Elx durà per nom «Bicis Solidàries 13.0».

 

Un projecte amb marca salesiana

El Projecte Bicis Solidàries neix de la necessitat de trobar activitats que no només avaluïn els coneixements dels alumnes, sinó que, i més important, també els formin en valors i que el treball dut en el taller tingui una utilitat palpable. Es treballa dintre del marc de l’Aprenentatge Servei (ApS) i consisteix en la reparació i condicionament de bicicletes per part de l’alumnat de FP Bàsica de Manteniment de Vehicles. Les bicicletes, que prèviament han sigut donades, son lliurades pels alumnes a persones amb pocs recursos, així com a diferents  ONGD o fundacions, essent una gran part d’elles lliurades a nens i nenes.  “Any rere any a Salesians Elx, es renoven els alumnes que fan un projecte, però és molt il·lusionant de veure com va quallant en tots ells el missatge solidari. No en debades, al llarg de tots aquests anys han participat de forma directa en el projecte més de 200 alumnes de FP Bàsica, havent lliurat ja més de 500 bicicletes” afegeixen elos coordinadors del projecte.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…