Salesians Triana i Trinidad exerceixen d’amfitrions en la primera trobada de desconnexió digital en les aules

26 junio 2024

Per Comunicació. Salesians Triana i Trinidad.

l

Durant tres dies, alumnes de 50 centres educatius de Sevilla han participat en aquesta activitat que s’ha desenvolupat per primera vegada en la ciutat amb l’impuls de l’Ajuntament

L’Ajuntament de Sevilla, a través de la delegació de Joventut, ha posat en marxa amb èxit la “I Trobada Juvenil de Jocs de taula, Board Games” que ha reunit a quasi bé 3.000 joves sevillans de col·legis de tots els districtes de Sevilla. Els dos col·legis salesians de Sevilla, han acollit aquest esdeveniment.

La delegada d’Educació i Joventut, Blanca Gastalver, ha explicat que “aquesta activitat ha tingut com a objectiu que joves de diverses zones de Sevilla es reunissin abans de les vacances d’estiu per a viure, compartir i intercanviar experiències de lleure actiu fomentant les destreses comunicatives, l’intercanvi saludable, les vivències i la possibilitat de fer noves amistats a través dels jocs de taula i les dinàmiques grupals. El joc i les dinàmiques grupals son les millors eines per a la socialització i per a l’aprenentatge d’habilitats socials. Introduir en contextos grupals aquest tipus d’activitats ajuda a posar en valor el respecte vers als altres i vers als iguals. Per tot això aquesta “I Trobada Juvenil de Jocs de taula” ha tingut com a fil conductor els jocs i les dinàmiques grupals  com a forma saludable d’ocupar el lleure. Els jocs  desenvolupen la concentració, la memòria, l’observació i la imaginació. Mostren com resoldre problemes, elaborar estratègies i prendre decisions. Ensenyen a complir les normes de convivència. Afavoreixen la socialització i reforcen els vincles afectius”.

Les activitats s’han dirigit a un total de 2.700 joves (90 grups de 30 alumnes) de centres d’educació secundària de Sevilla, en trobades on han participat més de 50 centres durant els dies 18, 19 i 20 de juny en horari de 9:30 h a 13:30 h, repartits en dos torns de 90 minuts. Així, cada un dels dies, aquest esdeveniment ha estat acollit en tres centres amfitrions.

Cada dia han participat un total de  900 joves (300 per centre amfitrió) en dos torns de 150 joves. Cada torn ha comtat amb 10 monitors o monitores per atendre els participants i dinamitzar els grups, i també amb una figura de coordinació.

Dels nou centres amfitrions, quatre eren municipals i cinc centres educatius, que desinteressadament han posat les seves instal·lacions  a disposició de l’Ajuntament, havent subscrit acord de col·laboració pel desplegament de l’activitat. Aquests centres han sigut les Escoles Professionals de la “Sagrada Familia-Nuestra Señora de los Reyes”, el Centre Social “Hogar Virgen de los Reyes”, l’ “IES Ramón Carande”, els Salesians de la Trinidad, el Centre Cívic Blas Infante, el Centre Cívic dels “Carteros”, els Salesians de Triana, Les Escoles Professionals “SAFA Blanca Paloma” i el Centre Cívic de Bellavista.

En aquest sentit, Gastalver ha destacat “l’estrena d’aquesta activitat que es fa per primer cop a Sevilla amb l’impuls d’aquest Govern municipal, un esdeveniment que ens ha permès oferir als joves recursos alternatius a les tecnologies amb la finalitat de fomentar la desconnexió digital en les aules, quelcom en el que seguirem treballant i avançant dintre de les nostres competències. Els jocs de taula permeten als nostres joves desenvolupar altres habilitats i fomentar el treball en equip”:

“Agraeixo a tota la comunitat educativa participant la seva predisposició en aquesta activitat que volem que sigui un clàssic del final de curs dels nostres centres educatius. Seguirem treballant per ells de manera incansable, cada dia de l’any, i des de totes les àrees”, ha destacat Gastalver.

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…