Els docents salesians es formen per vacances

4 julio 2024

Salesianos Comunicación

l

La Inspectoría Salesiana María Auxiliadora pone en marcha múltiples iniciativas como la Escuela de Verano 2024 junto con las acciones formativas locales.

Els dies 2 i 3 de juliol més de mig miler de docents han participat en els cursos formatius programats des d’Escoles per atendre de forma presencial, en les seus de Sanlúcar la Mayor i Sevilla-Trinidad, i online les necessitats dels educadors dels centres educatius de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora.

Aquesta formació està alineada amb les competències del perfil del docent per a les escoles salesianes. Els continguts treballats han estat:

  • Mining for Bilingual Gold: a Practical Workshop, amb Mitchell Jarmell Miller, per a professors de Primària treballant en el programa bilingüe
  • JUGA A APRENDRE I APRÉN JUGANT. Com integrar la metodologia d’Aprenentatge basat en jocs (ABJ) i Aprenentatge basat en la creació de jocs (ABcJ), amb Victoriano Márquez i Javier Medina, de Bosco Global, per a professorat d’Infantil, Primària, Secundària i FP.
  • Aplicació a Andalusia de la nova llei de FP, pel personal de la Conselleria d’Educació.
  • «La intel·ligència emocional, un canvi de mirada vers el conflicte «, por Rocío Marchena
  • Intel·ligència artificial a l’abast de tothom: concepte, aproximació i bones pràctiques, per Fernando Carrasco, expert en Direcció de Centres Educatius i Neuropsicologia.
  • LOMLOE A L’AULA: Situacions d’aprenentatge, DUA i avaluació, per Miguel Lorenzo, expert en Direcció de Centres Educatius i Neuropsicologia.
  • Més enllà de les paraules. Promovent la comunicació positiva i prevenint el discurs d’odi a les escoles, por Rosa Macarro, de la ONGD Bosco Global
  • Dominant l’habilitat de comunicar-se amb èxit, per Ana Amo, membre col·laborador de Dictea.
  • Taller: ús pràctic d’ Edebé On +, per Sandra Llagostera, d’Editorial Edebé.
  • IEF: Opció transversal en la nostra Casa, per Javier Jaldo, coordinador inspectorial de l’Itinerari d’Educació en la Fe
  • Eines de disseny CANVA, per Antonino Gómez i José Luis García Moscoso, de la Delegació de Comunicació
    També es van fer dos grups de treball transversals.
  • Reptes i Horitzons de la Pastoral Escolar Avui, animats per Jordi Lleixà, delegat de Pastoral Juvenil, i Miguel Canino, coordinador d’Escoles.
  • Mètode de l’Entrevista S.T.A.R., amb Toni Ibor, membre de l’Equip de persones d’Escoles de Salesians SMX.

Simultàniament, en nombrosos centres del territori de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora s’aprofitaven els dies finals de juny i l’inici del mes de juliol per accions formatives específiques sense col·locar el cartell de tancat; els professors “es formen per vacances”.

Aquesta oferta, coordinada des de l’equip de la seu de la Inspectoria María Auxiliadora, es completa amb les accions formatives presencials i online ofertes durant el curs, com els cursos per a nova incorporació sobre ‘El Projecte Educatiu Salesià’, ‘La Pastoral Escolar’ o ‘El sistema preventiu de Don Bosco’. A més, els professors que ho desitgen participen en exercicis espirituals durant el curs.

 

 

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…