52 Voluntaris Missioners inicien la seva experiència en els països de destí

1 julio 2024

Salesians Comunicació

l

Els enviats: 19 persones des de Missions Salesianes, 6 des de la inspectoria Salesiana de Maria Auxiliadora (SMX) i 33 des de la inspectoria Salesiana Santiago el Mayor (SSM).

Les entitats salesianes, cada any, envien voluntaris missioners de curta estada i de mitja-llarga estada. Els primers viuen una experiència d’entre un i tres mesos, les seves estades venen coordinades per les inspectories salesianes. Els segons hi estaran més de tres mesos en la destinació i la seva estada la coordina Missions Salesianes.

Orientacions comunes

Tots ells han viscut un procés formatiu d’un any de durada, amb trobades presencials i telemàtiques. Sempre compten amb un acompanyant assignat

El Voluntariat Missioner Salesià és un servei que parteix de la vocació cristiana i el desig de compartir amb els altres, i és una iniciativa que es fa coordinada amb les inspectories de destinació.

Aquestes comunitats de destinació son des d’on s’acompanyarà la vida i la tasca de cada voluntari. En aquestes orientacions comunes es valora com quelcom important la relació que el voluntari té amb la seva casa salesiana d’origen a Espanya, ja que la major part de les experiències missioneres les viuran en cases salesianes.

Voluntariat Missioner de Salesians SMX – BoscoGlobal

Durant aquest curs s’han preparat un total de 7 persones voluntàries a Salesians SMX per a fer les experiències de voluntariat internacional. “Totes elles han participat en el procés de formació. En total han sigut 6 caps de setmana en els que de forma presencial s’han abordat temes de rellevància per al seu discerniment vocacional i la seva formació per a comprendre la realitat global i la dels països on faran el seu voluntariat”, expliquen.

El passat dia 6 de juny es va fer l’acte d’enviament dels voluntaris en la parròquia salesiana de Navas (Barcelona) presidida per Jordi Lleixá, delegat de la Pastoral de la Inspectoria Maria Auxiliadora.

Durant els mesos d’estiu de juliol i d’agost, viatjaran 6 persones a la destinació, dos voluntaris estaran en la presència de Sunyani (Ghana); altres dos voluntaris estaran en la presència de Lungi (Serra Lleona); un altre voluntari estarà a Kara (Togo) i un altre voluntari estarà a Santa Cruz ( Bolívia).

Voluntariat des de Salesians SSM

En Salesians SSM s’ha organitzat un procés formatiu amb quatre trobades presencials (León, El Plantío, Mataelpino i Astudillo) i una trobada online.

En el procés formatiu, cada voluntari compta amb un acompanyant assignat que l’anima en el procés formatiu i en la seva estada en destinació, tot i que no viatgen amb ells.

En aquest estiu son 33 els voluntaris enviats a Inspectories de Llatinoamèrica i d’Àfrica;  en concret, als països següents: Uruguai, Colòmbia, Perú, Veneçuela, República Dominicana, Guatemala, Angola, Uganda, Mèxic i Bolívia. A 14 comunitats salesianes.

El procés formatiu va concloure amb la celebració de l’Enviament el passat 2 de juny, a Astudillo, on van rebre la Creu del VMS de mans de l’Inspector de Salesians Santiago el Mayor, Fernando García.

Voluntariat de llarga estada des de Missions Salesianes

En aquests moments 3 voluntàries estan en les seves destinacions de llarga estada: Eva i Ana a Nigèria (comunitat d’Akure) i a Mercedes (comunitat de València).

Pel que fa a VMS de mitja-llarga estada gestionat per Missions Salesianes s’ha fet un procés formatiu amb 3 trobades presencials i 7 sessions online.

Dels participants en aquest procés 9 voluntaris ha sigut enviats a Sudan del Sud, Angola, Veneçuela, Uruguai, Mèxic, Equador i Bolívia; 4 voluntaris més de beca de JVC enviats a Mèxic i Bolívia i altres 2 amb beca de Navarra enviats a Colòmbia.

Els voluntaris acollits a les beques esmentades son joves que aconsegueixen finançament per a viure la seva experiència de voluntariat en el terreny a través de convocatòries públiques promogudes per les seves Comunitats Autònomes en programes de sensibilització d’ ONGDs que promouen el voluntariat en cooperació internacional, com és el cas de Missions Salesianes.

A més, des de Missions Salesianes es promou el -Voluntariat tècnic MS que rep la seva formació prèvia en 2 trobades presencials.

En aquest curs son 4 els voluntaris que faran aquesta experiència. Provenen de la Universitat Carlos III de Madrid del màster d’Acció Solidària Internacional i Inclusió Social i son  enviats per a recolzar les oficines de projectes de Santo Domingo (RD) i Bogotà (Colòmbia).

Voluntariado desde Salesianos SSM

En Salesianos SSM se ha organizado un proceso formativo con cuatro encuentros presenciales (León, El Plantío, Mataelpino y Astudillo) y un encuentro online.

En el proceso formativo, cada voluntario cuenta con un acompañante asignado que le animan en el proceso formativo y su estancia en destino, aunque no viajan con ellos.

En este verano son 33 los voluntarios enviados a Inspectorías de Latinoamérica y de África; y, en concreto, a los siguientes países: Uruguay, Colombia, Perú, Venezuela, República Dominicana, Guatemala, Angola, Uganda, México y Bolivia. A 14 comunidades salesianas.

El proceso formativo concluyó con la celebración del Envío el pasado 2 de junio, en Astudillo, donde recibieron la Cruz del VMS de manos del Inspector de Salesianos Santiago el Mayor, Fernando García.

Voluntariado de larga estancia desde Misiones Salesianas

En estos momentos 3 voluntarias están en sus destinos de larga estancia: Eva y Ana en Nigeria (comunidad de Akure) y a Mercedes (comunidad de Valencia).

En lo que se refiere a VMS de media-larga estancia gestionado por Misiones Salesianas se ha realizado un proceso formativo con 3 encuentros presenciales y 7 sesiones online.

De los participantes en este proceso 9 voluntarios ha sido enviados a Sudán del Sur, Angola, Venezuela, Uruguay, México, Ecuador y Bolivia; 4 más voluntarios de beca de JVC enviados a México y Bolivia y otros 2 con beca de Navarra enviados a Colombia.

Los voluntarios acogidos a las becas mencionadas son jóvenes que consiguen financiación para vivir su experiencia de voluntariado en terrerno a través de convocatorias públicas promovidas por sus Comunidades Autónomas en programas de sensibilización de ONGDs que promueven el voluntariado en cooperación internacional, como es el caso de Misiones Salesianas.

Además, desde Misiones Salesianas se promueve el -Voluntariado técnico MS que recibe su formación previa en 2 encuentros presenciales.

En este curso son 4 los voluntarios que van a vivir esta experiencia. Provienen de la Universidad Carlos III de Madrid del máster de Acción Solidaria Internacional e Inclusión Social y son  enviados para apoyar a las oficinas de proyectos de Santo Domingo (RD) y Bogotá (Colombia).

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…