FISAT a Cartagena enforteix el seu voluntariat amb més accions i recursos

29 julio 2024

FISAT

l

L'aposta per continuar desenvolupant el moviment del voluntariat està donant bons resultats a Cartagena. Amb el suport de la Conselleria de Política Social, Famílies i Igualtat de la Comunitat Autònoma de la Regió de Múrcia, el projecte “Contigo somos más” ha aconseguit augmentar les accions i arribar a més persones.

“Contigo somos más”, el projecte per a la sensibilització, promoció i suport al voluntariat, ha aconseguit arribar a 250 joves del municipi de Cartagena, incorporant quatre persones a l’actual equip de voluntariat de l’entitat en aquesta plataforma social.

Les activitats que s’han realitzat durant els primers sis mesos de l’any s’han enfocat a la sensibilització sobre el valor del voluntariat en els més joves; la captació de voluntariat i la formació de les persones voluntàries que participen en els diversos projectes de FISAT a Cartagena:

  • Xerrades de sensibilització en centres d’educació formal, concretament, a vuit cursos de Formació Professional del col·legi Salesians San Juan Bosco de Cartagena.
  • Campanya de captació de voluntaris i voluntàries per mitjà d’infografies difoses entre entitats socials i centres de la zona, així com participant a Jornades i mostres, com la de Voluntariat organitzada per la UCAM a la Plaça Joan XXIII de Cartagena, o les Jornades vocacionals de Salesians Cartagena.
  • Formació de las persones voluntàries. En concret, quatre persones han realitzat formació específica del projecte en què han iniciat el seu voluntariat, i tres han participat en la Jornada de Voluntariat de FISAT, on han rebut formació sobre voluntariat i exclusió social.

La força del voluntariat

A FISAT aposten per un voluntariat transformador. El voluntariat és un valor fonamental dels seus projectes: molts han sorgit i sorgeixen gràcies a l’esforç de persones voluntàries que consideren que la seva aportació gratuïta a la societat és una eina imprescindible per al canvi. Si ets: major d’edat, amb sensibilitat cap a la realitat de la infància i la joventut en situació o risc d’exclusió social i tens disponibilitat per comprometre’t… Suma amb el voluntariat de FISAT.

El 2023 a FISAT van apostar pel voluntariat 194 persones. En concret a Cartagena van ser 68, el 80% dels quals van participar al Campament Urbà que se celebra la primera setmana d’agost.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…