El Cercle Màgic Internacional Don Bosco al SYS 2024

14 agosto 2024

Salesians Comunicació

l

La Màgia de Don Bosco del CMIDB es fa més internacional amb un públic de joves arribats de tots els racons del món fins al Colle Don Bosco. Il·lusió, sorpresa, diversió i moltes rialles.

Dins del programa del Sínode Salesià dels Joves (SYS 2024) estava previst, la tarda-nit del dimarts 13 d’agost, “El Circ de Don Bosco”. Va ser un circ on la Màgia va ser l’element principal a través del Cercle Màgic Internacional Don Bosco (CMIDB).

«Aquest és el llenguatge universal que tots parlem i ahir al teatre va regnar l’alegria», afirma Sergio Codera, un dels salesians protagonistes.

El CMIDB, més internacional que mai. Joves de més de 100 països representant totes les inspectories del món, de tots els continents. Van ser actuacions que ampliaven en sentit del SYmDonBosco i que van comptar amb la presència del Rector Major entre el públic que va gaudir de l’espectacle. Es va presentar un xou de màgia combinant la prestidigitació, la música i l’humor, oferint un valor de les vetllades salesianes.

«Crec que Don Bosco també va gaudir de l’espectacle perquè al seu prat del somni va tornar la Màgia. Gràcies al SYS per aquesta experiència», afirma el Mag Luna

«El nostre objectiu no és entretenir, és portar un somriure al cor. Som missioners i mags. Ho cantem al nostre himne “portem il·lusió i esperança, et volem alegrar” i això mateix és el que hem viscut en la nostra actuació. M’emocionava veure la il·lusió, les rialles i l’entusiasme de tants joves. Per a nosaltres, com a salesians, ha estat tot un regal», completa Sergio Codera.

«Després de tant de temps dedicat a conèixer Don Bosco i la seva relació amb la màgia, ha estat preciós donar nova vida als seus jocs a la terra que el va veure créixer. La màgia continua sent una eina valuosa en l’evangelització dels joves, ja que ens recorda que el món és molt més gran que la nostra imaginació.», explica Juanky Aonso

Tres mags, tres salesians sacerdots

Fundador del Cercle Màgic Don Bosco i mestre de molts mags. Actualment, és responsable pastoral de diverses cases sense comunitat assegurant la identitat carismàtica del lloc. Sempre amb un somriure i sentit de l’humor únic.

Mago Luna

Apassionat pel valor pastoral de l’il·lusionisme, com a Missioner Digital, va ser l’impulsor del Cercle Màgic a molts racons del món donant-li aquest toc Internacional. Actualment Director de la Casa Salesiana de Jesús Obrero, a Sevilla, obra salesiana amb Centre Juvenil, plataforma social, parròquia…una proposta salesiana al cent per cent.

Sercode

Acabat d’ordenar sacerdot, però de gran experiència en el món de l’il·lusionisme. Autor del llibre “la màgia de Don Bosco”, tot un èxit que ja va per la seva 2a edició.

Juanky

Un espectacle d’hora i mitja, que ha recordat a tots els joves del SymDonBosc la importància de viure amb fe i il·lusió, amb alegria i sentit de l’humor, i sobretot, que els ha fet gaudir com a infants, una cosa de la qual Jesús estarà molt orgullós (En referència a el Regne De Déu és per als qui són com infants…)

Sobre el Cercle Màgic Internacional Don Bosco

El CMIDB és un moviment vinculat a la Pastoral Juvenil dels Salesians, que neix a Espanya i és present a diversos països.

Tot va començar amb Sant Joan Bosco, quan sent un jove capellà era capaç de sorprendre i guanyar-se la simpatia dels joves més allunyats i conflictius de la societat turinesa, a Itàlia. La il·lusió provocada per uns senzills però atraients jocs de prestidigitació portaven a l’esperança de sentir-se estimats, aprendre un ofici i trobar una feina digna, sabent-se acompanyats d’un veritable pare, mestre, mag i amic.

A Espanya va ser l’any 1992, quan un deixeble de Sant Joan Bosco, el Mag Luna va sortir del seu barret de copa a Sanlúcar la Mayor (Sevilla – Espanya), un jove amb tot just 19 anys complerts i amb desitjos de viure la seva vida al estil salesià volia entusiasmar els seus amics amb la Màgia. Al cap de poc temps van començar les gires, «Campaments Urbans», «Parròquies», «Cases d’Acollides», «La presó», «Col·legis», «Parròquies»… En la seva ment va sorgir una idea: un Cercle Màgic on amb els mateixos desitjos fem molt més.

Aquestes últimes setmanes han rellançat l’himne del Cercle Màgic a Spotify, Apple Music i Youtube.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…