Al Colle Don Bosco: Un dia per connectar amb les arrels salesianes

3 agosto 2024

Comunicació cpb24

l

El Campobosco 2024 viu una jornada emocionant a I Becchi, on els joves participants han tingut l'oportunitat de recórrer els llocs que van marcar la infància de Sant Joan Bosco. Des de la casa on va créixer fins al lloc dels 9 anys, els participants han experimentat l'essència del carisma salesià.

El Campobosco 2024 (#CPB24) ja és a terres italianes, i els joves no van perdre el temps en començar a explorar els llocs que van marcar la infància de Don Bosco. Durant el matí, tots els grups van tenir l’oportunitat de visitar en profunditat el Colle Don Bosco, la cas del Don Bosco, la casa de Josep i celebrar l’Eucaristia en aquest entorn salesià.

I Becchi: La llavor del somni de Don Bosco

La jornada va començar amb l’oració del matí a la cripta, on el cant inicial convidava a «deixar-se fer» i obrir-se a l’experiència. José Miguel Núñez va recordar als joves que portarien terra d’I Becchi com a símbol de les arrels carismàtiques a les quals regar i cuidar. Els va animar a «descalçar-se» en entrar en aquesta terra sagrada, on Don Bosco va forjar la seva personalitat i va créixer en la fe amb la seva mare, Mamá Margarita.

Els joves van conèixer llocs emblemàtics de la vida de Don Bosco:

  • La casa on va viure dels dos als dotze anys.
  • La Basílica de Don Bosco, construïda on es trobava la finca Biglione, on va treballar el seu pare.
  • El Santuari de Maria Auxiliadora, d’estil neogòtic piemontès.
  • La casa d’en Josep, germà de Don Bosco, amb la seva capella dedicada a la Mare de Déu del Roser i al museu de la vida camperola.
  • El monument a Joanet Prestidigitador.
  • El Prado i Ermita del somni dels 9 anys.
  • El Monument a Mamá Margarita.
  • El Museu Etnogràfic Missioner.

El matí va concloure amb la celebració de 4 celebracions a l’uníson, una per cada inspectoria, en total en acció de gràcies pel que ha viscut i pel regal de la fe.

Celebrant la reconciliació i la llum de Jesús

Després de la intensa visita i el dinar, hi va haver un temps de reunió per grups i la «Celebració de la Reconciliació» a la Basílica de Don Bosco. El salesià Xabier Camino, delegat de pastoral de la Inspectoria Santiago El Mayor, va presidir la celebració i va recordar als joves que rebre el perdó de Déu és rebre la seva misericòrdia, cosa que porta a una alegria profunda i duradora.

El dia va culminar amb la vigília de la llum, un moment per deixar que Jesús, la llum del món, il·lumini les seves vides i els converteixi en llum per als altres, prenent com a exemple el mestratge de l’Auxiliadora:


La Senyora del somni se’ns presenta com a Mestra i Mare. És la Mare del Senyor, majestuosa en el somni de Don Bosco i en el nostre. I com a Don Bosco, avui, aquí al Colle, a prop d’on va tenir el somni que va marcar tota la seva vida, també, agafant-nos de la mà, ens diu: mira, aprèn i tingues paciència.

Mirar porta la persona a descentralitzar-se, a captar alguna cosa que va més enllà del seu horitzó; és invitació, desafiament, provocació, crida i guia. Perquè demana una participació plena i total, com amb Joan Bosco, que es desviurà a favor dels seus nois. I també ens convida al silenci, a mirar al nostre interior, a cuidar la nostra interioritat».

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…