Primer Anunci i diàleg interreligiós, un seminari per a la reflexió i l’intercanvi pels salesians de la Regió Mediterrània

19 septiembre 2024

Salesians Comunicació

l

Es durà a terme a la Casa Don Bosco (Madrid) de l'11 al 13 d'octubre de 2024.

Durant el cap de setmana de l’11 al 13 d’octubre del 2024, es durà a terme a Madrid el seminari sobre el Primer Anunci i el diàleg interreligiós dirigit als operadors de Pastoral Juvenil de la Regió salesiana Mediterrània. L’esdeveniment és promogut i coordinat pels Centres Nacionals de Pastoral Juvenil salesians d´Itàlia i Espanya.

Els principals objectius del seminari són tres:

  • Reflexionar sobre les realitats juvenils actuals en els contextos seculars de les societats complexes, plurals i multireligioses, en relació amb l’allunyament de l’experiència creient.
  • Aprofundir en la necessitat de tornar al kerygma, proposant amb valentia la Bona Nova de Jesucrist.
  • Proposar camins pastorals d’acompanyament a l’experiència de fe, partint del primer anunci i l’acolliment de l’Evangeli.

Els destinataris són educadors, agents de pastoral, salesians i laics, amb experiència evangelitzadora i responsabilitat en l’animació; coordinadors pastorals en contextos secularitzats i multireligiosos; i acompanyants de joves en itineraris de creixement en la fe. Tots ells podran inscriure’s –fins el proper 30 de setembre– adreçant-se al Delegat de Pastoral Juvenil de la seva pròpia Inspectoria.

Els ponents dels tres dies de reflexió inclouen el Pare Jesús Rojano, membre del Centre Nacional de Pastoral Juvenil Salesiana d’Espanya, que a la tarda del primer dia introduirà el tema “joves i fe”; el Pare Gustavo Cavagnari, Professor de Teologia Pastoral a la Universitat Pontifícia Salesiana (UPS) de Roma, que dissabte al matí delinearà les línies essencials a l’anunci del kerygma; i el Pare Koldo Gutiérrez, també membre del Centre Nacional de Pastoral Juvenil Salesiana d’Espanya, que a la darrera sessió de treball de diumenge intervindrà sobre l’acompanyament dels joves a partir del Primer Anunci.

A més, es presentaran diverses bones pràctiques recollides a les activitats salesianes de la Regió (relacionades amb el Primer Anunci a la casa salesiana de Sarrià, la pastoral “cayuco” i les iniciatives amb els joves migrants de l’Orient Mitjà), juntament amb els tradicionals moments de fraternitat, d’espiritualitat compartida i una fase de planificació final per al futur mitjançant una darrera sessió d’intercanvi amb els participants dividits per Inspectoria.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…