El futur de la formació professional, un mar d’oportunitats a Europa

21 octubre 2024

Salesians Comunicació

l

Gràcies a la tasca dels responsables de projectes europeus que van participar a la trobada organitzada per DB Tech Europe del 16 al 18 d'octubre a Malta.

Del 16 al 18 d’octubre del 2024, ha tingut lloc a Malta la Trobada Anual dels responsables de projectes europeus organitzada per Don Bosco Tech Europe APS en col·laboració amb Check-In Malta. Sota el tema “El Futur de la Formació Professional: un mar d’oportunitats”, la trobada es va concentrar en els desafiaments i les perspectives que la digitalització i la innovació porten per a aquesta branca educativa.

Durant el primer dia, es van presentar els projectes actualment en curs a Europa, amb intervencions diverses, entre les quals va destacar el ministre de Turisme de Malta, l’honorable Clayton Bartolo, i representants de les autoritats europees de formació professional.

Els dies següents, hi va haver tallers, debats i discussions sobre microcredencials, solucions d’alta tecnologia per a Centres de Formació Professional i estratègies per millorar les oportunitats laborals, amb la participació d’experts de diferents països, no només d’Europa, com ara Bèlgica i França, sinó també d’Àfrica, com Kenya, un dels països amb què s’han establert més xarxes de col·laboració.

La trobada va concloure amb una sessió de planificació estratègica i la definició dels propers passos per al desenvolupament de projectes europeus, consolidant el paper central de DB Tech Europe APS en la promoció de la formació professional Salesiana a Europa i al món.

Una xarxa salesiana i internacional

Aquesta ha estat la XIV edició de la trobada anual dels responsables de la programació i la gestió de projectes de col·laboració en l’àmbit de l’educació i la Formació Professional. Tres són els objectius d’aquesta xarxa, que va néixer el 2013. El primer, desenvolupar i consolidar la xarxa salesiana, per tal d’augmentar la capacitat de cooperar com a socis en l’àmbit local, nacional i transnacional, donant a conèixer les oportunitats en l’àmbit de l’educació i la formació a Europa. En segon lloc, oferir metodologies i eines per a la gestió òptima de projectes europeus col·laboratius sobre temes comuns, com ara la ciutadania activa, la inclusió social i la promoció dels valors de democràcia i solidaritat. Finalment, fomentar tallers formatius per aprendre els rudiments de l’elaboració de projectes europeus i experimentar a la redacció de projectes en resposta a convocatòries de finançament europees.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…