Arrenca una nova etapa a Salesianos.info

24 enero 2022

Salesians Comunicació

l

Coincidint amb la festivitat de Sant Francesc de Sales, patró de la Congregació i dels comunicadors, es presenta la nova imatge del projecte d'informació dels Salesians i del Boletín a Espanya.

Una nova etapa comença! Aquest 24 de gener, coincidint amb la festivitat de Sant Francesc de Sales, patró de la Congregació i dels comunicadors, es presenta la nova imatge del projecte www.salesianos.info, web d’informació dels Salesians a Espanya.

Aquest projecte de la Delegació Nacional de Comunicació, nascut el desembre del 2017 per recollir el testimoni iniciat el 2004 amb donbosco.es, presenta les notícies més rellevants del món salesià. «Al dia es comparteixen nombroses publicacions, vídeos, fotos o reflexions que narren el que es viu a les obres i entitats salesianes. Les cases, col·legis, grups, federacions, fundacions, editorials, ONGD… una variada realitat de presències al servei dels joves. Hi ha tanta vida per explicar! I per això apostem per Salesianos.info», comparteixen des de l’equip responsable del projecte sobre aquest espai.

Aquesta iniciativa, que estarà sincronitzada amb els apartats informatius de les webs Salesianes de Santiago el Mayor i Maria Auxiladora, presenta una renovació profunda des del punt de vista visual i de l’experiència de navegació, en línia amb la proposta tècnica oferta també com a model per a les cases salesianes.

«Compartir disseny, formats i tecnologia ens permet un fàcil intercanvi de continguts, aprofitar sinèrgies i projectar una imatge comuna que ens identifica com a Salesians, independentment del lloc on estiguem», afegeixen.

Amb un concepte més actual, amb més protagonisme de la imatge, es presenta la nova web www.salesianos.info que ha estat treballada amb gran professionalitat per l’equip tècnic de la Delegació de Comunicació, amb l’assessorament i el suport de Dosatic.

Les seccions destacades d´aquesta web se centren en les notícies d´actualitat, amb els diferents ambients de referència de la Pastoral Juvenil i la Família Salesiana, a més del protagonisme de l´Opinió, la secció Blog i l´espai dedicat al Boletín Salesiano, juntament amb enllaços directes a les revistes especialitzades Misión Joven, Catequistas i En la Calle. També hi haurà ocasió de destacar els diferents recursos generats, com el nou projecte Podcast i diferents iniciatives multimèdia, a més de facilitar la navegació entre ‘especials’ per a temps forts, com Coneix Don Bosco, Maig Salesià, Advent Salesià o les Jornades de Família Salesiana o Comunicació, entre d’altres.

«Us convidem a dedicar algun minut a navegar per les diferents seccions i així conèixer de primera mà la informació i l’opinió salesiana. Benvinguts a aquest pati digital i informatiu!», conclouen.

Amb el model de Sant Francesc de Sales

Patró dels periodistes i escriptors, a l’empara i la intercessió dels quals l’Església confia a totes aquelles persones que es dediquen a la noble professió del periodisme i a l’ofici d’escriure. La devoció i la defensa de la fe que van caracteritzar aquest sant i doctor de l’Església són posades com a model per als periodistes i escriptors, el nord dels quals ha de ser sempre la difusió de la veritat i l’edificació de la humanitat.

Tant el periodisme com la literatura necessiten el do de la paraula i, a través d’aquesta, manifestar la bellesa i transmetre tota notícia que serveixi per al progrés i el creixement espiritual i intel·lectual dels pobles.

D’altra banda, Don Bosco sempre va admirar Sant Francesc de Sales fins al punt d’escollir-lo com a model i protector per a la seva congregació. Don Bosco coneix la seva figura al seminari de Chieri, on llegeix les seves obres fonamentals.

El que més l’impressiona i influeix és, d’una banda, l’exemple d’apòstol i missioner, i de l’altra, la mansuetud i la dolçor de tracte. Per als Salesians, Sant Francesc de Sales es presenta com a model en el qual inspirar-se per la seva gentilesa, bondat i humilitat cap a qualsevol persona. L’article 17 de les Constitucions Salesianes estableix, gairebé a imitació del sant i doctor de l’Església, que el salesià «creu en els dons personals i sobrenaturals de l’home, sense ignorar-ne la feblesa. Accepta els valors del món i no es lamenta del seu temps: pren allò que és bo, especialment si agrada als joves. Anuncia la Bona Nova i sempre està feliç. Transmet goig i alegria a educar cap a la vida cristiana i el sentit de la felicitat».

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…