«Ningú viu per a si mateix i ningú mor per a si mateix. Benaurats els constructors de Pau“

1 marzo 2022

Salesians Comunicació

l

Aquest és el missatge enviat al Moviment Juvenil Salesià pel Conseller General per a la Pastoral Juvenil SDB Miguel Ángel García i per la Consellera General per a la Pastoral Juvenil FMA Runita Borja.

En una carta on recullen les paraules del Papa Francesc demanen que aquest temps sigui una crida de Déu a sentir-nos responsables i solidaris pel que està passant a Ucraïna. No podem ser indiferents o pensar que no hi podem fer res o fins i tot que la situació no ens afecta. En realitat, tot està connectat… i la mateixa xarxa del Moviment Juvenil Salesià inclou joves d’Ucraïna i Rússia.

Estem a punt d’entrar en el temps litúrgic de la Quaresma, crida de Déu per tornar a Ell, pensant i actuant com Ell. Els convidem a estimular una consciència i una resposta cada cop més madura amb els joves del Moviment Juvenil Salesià davant aquesta situació , que ja té i pot tenir greus conseqüències a la vida dels pobles, especialment al continent europeu. En aquest sentit acollim la invitació del Papa Francesc

A partir d’aquí, proposen 4 accions concretes per viure amb els joves:

1. Intensificar la pregària personal i grupal, invocant de Déu el do de la pau. Es podrien organitzar diversos moments de pregària, en línia o presencials, durant el temps quaresmal.

2. Organitzar trobades per conèixer més sobre la situació i les seves implicacions, el context històric i social, i reflexionar sobre els temes de la pau, la justícia, la no-violència, el desarmament, el dret, etc. en comparació de la doctrina social de l’Església.

3. Potenciar les trobades personals (presencials o en línia) amb persones implicades en el drama d’aquesta guerra que es prolonga des de fa anys i que, a través del testimoni, poden ajudar a considerar la situació des d’una perspectiva més propera i personal.

4. Organitzar i participar en vigílies, manifestacions, campanyes per la pau i el respecte als drets humans, utilitzant també les xarxes socials.

Tot plegat unit a la idea de cultivar actituds no violentes. Realitzar gestos de proximitat, escolta, obertura, pau i solidaritat en la vida quotidiana perquè no prevalgui la violència, el tancament, la sospita i es contrasti amb la cultura de la indiferència.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…