“Volem que les ajudes arribin als qui han perdut el que tenien, als que no tenen com viure”

7 marzo 2022

Salesians Comunicació

l

Ángel Fernández Artime, Rector Major dels Salesians, ha enviat un missatge a tota la Família Salesiana davant de la invasió d'Ucraïna convidant a “pensar i a com ajudar els nens i joves que s'han quedat sense un pare o sense poder estudiar o sense una bona perspectiva de futur”.

Els Salesians de Don Bosco, presents a més de 130 països del món, conscients de la greu importància del moment que viu Ucraïna, impulsen una resposta coordinada a l’emergència provocada per la invasió i l’atac rus.

“El motiu de la meva carta és el de dir una paraula que pugui manifestar no només la nostra preocupació sinó la nostra adhesió i compromís amb el poble Ucraïnès, en el nostre cas a través dels nostres germans i germanes, presents a les diverses presències que en aquesta nació tenim, així com a la comunió fraterna d’alguns grups de la Família Salesiana allà presents”, assegurava el Rector Major dels salesians, Ángel Fernández Artime, en una carta que ha realitzat amb motiu de la situació bèl·lica que travessa Ucraïna amb paraules d’ànim dirigides a tot el país.

 

Amb el patiment del poble ucraïnès

“Cridem No a la guerra!, implorem el cessament i demanem (i preguem) que arribi la pau. Mai no es pot justificar, de cap manera, la pèrdua d’una vida humana, que és el més sagrat de la creació del nostre Déu. Ens fan mal les morts, ens dol el dolor de tantes persones davant la pèrdua d’éssers estimats, ens dol la vida truncada i malmesa de tants ferits”, compartien sobre la crítica situació del país on hi ha coordinació directa amb la visitadoria salesiana d’Ucraïna i la inspectoria de Polònia.

Tot i el dolor de tantes persones el Rector Major afirma que no es té notícia de danys personals. “Les autoritats de Lviv van demanar als salesians que allunyessin les desenes de nois menors que viuen amb ells a la casa d’acollida. Així ho van fer el superior de la Visitaduria i els germans de la presència distribuint tots els nens i joves en famílies diverses i presències salesianes d’Eslovàquia. El Rector Major agraeix a la Inspectoría de Eslovàquia, haver disposat tot allò necessari perquè aquests joves estiguin atesos, cuidats i protegits”, afegia.

«Tenim molt clar que els Salesians som i hem de ser,només, mediació, vehicle de transmissió de l’ajuda que tantes persones ofereixen per als més necessitats», explicava sobre la col·laboració gestionada en aquest moment. “Seguirem veient com ajudar els nois i noies que s’han quedat sense un pare o una mare, o sense poder estudiar, o sense una bona perspectiva de futur immediat, i aquí les nostres presències, tant dels salesians com salesianes seran, sens dubte, de gran ajuda”, afegeix.

El Rector Major acaba la seva missiva demanant que s’elevin ferventment oracions al Senyor per mitjà de Maria Auxiliadora. “Ella que és justament l’Auxiliadora en els temps difícils. Preguem ferventment pel cessament de la guerra”, conclou.

Com col·laborar?

En aquesta urgència, la Procura de Missions Salesianes d’Espanya ha posat en marxa la campanya ‘Emergència Ucraïna’ per recaptar fons econòmics i poder ajudar la població ucraïnesa que roman al país amb aliments, medicines, aigua, mantes i altres queviures i estris necessaris. Aquest mateix dijous, l’entitat salesiana informa que ja ha fet un primer enviament de diners per ajudar els menors, dones i persones grans que atenen i acullen els salesians a les seves instal·lacions i als països veïns.

Els Salesians estan treballant dia i nit per ajudar la població tant a Ucraïna com a les fronteres a les que estan arribant milers de persones cada dia.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…