Bosco Global aposta per la participació juvenil com a forma de prevenció contra els discursos de l’odi

8 marzo 2022

Bosco Global

l

Amb el Seminari de formació “Ciutadania digital positiva davant els discursos d'odi: la participació amb la joventut com a forma de prevenció” organitzat per l'ONGD salesiana i finançat per la diputació de València.

El passat dijous 3 de març una vintena de persones van participar en el Seminari de formació “Ciutadania digital positiva davant els discursos d’odi: la participació amb la joventut com a forma de prevenció” organitzat per Bosco Global i finançat per la diputació de València.

Eva Caballero, coordinadora de l’ONGD salesiana a València va ser l’encarregada de donar la benvinguda als participants procedents de diverses entitats públiques i privades de la Comunitat Valenciana. Rocio Illanes, doctora en Pedagogia Social per la Universitat de Sevilla i amb dilatada experiència en moviment associatiu, participació i en el treball amb joventut, va ser l’encarregada d’impartir la ponència principal sobre prevenció i participació juvenil, on va destacar la importància de trencar la bretxa d’empatia , «aquella que impedeix posar-nos al lloc d’altres persones». Per això, és important combatre la por com a principal forma de prevenció, trencant estereotips i prejudicis.

A la tarda, els participants es van dividir en grups per compartir diferents tallers. El primer va incloure el tema de com elaborar uns materials didàctics per treballar una xarxa positiva, mentre que el segon va intentar respondre la pregunta de com prevenir els discursos d’odi i joventut.

ONGD Bosco Global

És una ONGD salesiana que mitjançant l’educació i des duna opció preferencial per la joventut, construeix un món més just, equitatiu i sostenible.

Des d’una educació transformadora basada en el sistema preventiu de Don Bosco i en la recerca del bé comú, desenvolupa un voluntariat per a la transformació social com a opció de vida, una educació per al desenvolupament com a procés participatiu que impulsa una ciutadania global, crítica i responsable. Una cooperació internacional encaminada a la promoció dels drets de les persones i comunitats. Una comunicació que promou el canvi social incidint en la defensa dels drets humans i que denuncia les causes que generen pobresa i desigualtat.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…