L’equip de les «Comunitats Valdocco» continua el seu procés formatiu

15 marzo 2022

Comunitats Valdocco

l

El dissabte, 13 de març, l'Equip «Comunitats Valdocco» del Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil, dedicat a la proposta pastoral per a joves-adults i adults, va oferir una formació on-line que tenia com a títol La potencialitat de la Lectio Divina per realitzar una lectura creient de la pròpia vida a la Comunitat.

El dissabte, 13 de març, l’Equip «Comunitats Valdocco» del Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil, dedicat a la proposta pastoral per a joves-adults i adults, va oferir una formació on-line que tenia com a títol «La potencialitat de la Lectio Divina per realitzar una lectura creient de la pròpia vida a la Comunitat«, on hi van participar 30 acompanyants de comunitats disseminades per la geografia: Ourense, Bilbao, València, Cartagena, Madrid, Barcelona, Màlaga, Fuenlabrada, Guadalajara, etc.

La trobada va ser dinamitzada per Miguel Ángel Álvarez Paulino, salesià sacerdot, Dr. en Teologia Bíblica i amb experiència en aquest camp, que va exposar unes breus consideracions sobre la Paraula de Déu, els passos a seguir a la pràctica de la Lectio Divina i algunes claus per poder desenvolupar-la a l’àmbit comunitari. Després, es va tenir un ric intercanvi en què es va aprofundir en la temàtica oferta i en la seva aplicació concreta. Moltes de les comunitats fan ús d’aquesta metodologia oracional comunitària i, el fet de compartir-la, va il·luminar els que estan començant en aquesta tasca.

Aspectes que es van ressaltar en el diàleg:

  • La necessitat de crear espais de silenci i ressonància interior.
  • La importància de parlar en «primera persona», deixant de banda temes polèmics o lliçons teòriques.
  • El ritme i la periodicitat en aquesta metodologia.
  • Vincular allò resat i compartit amb el compromís comunitari.
  • L’obertura a dinàmiques on-line o mixtes (part del grup presencial i altres on-line), per garantir la continuïtat de la comunitat, acollint els qui tenen dificultats de presencialitat.
  • La necessitat d’adaptar, en certa mesura, els passos i el llenguatge.
  • Es reclama una formació clau i senzilla per poder tirar endavant la lectura orant de la Paraula.

Aquest ha estat un pas més de la proposta «Comunitats Valdocco», que intenta impulsar aquesta realitat a les presències salesianes d’Espanya, fent convergir inquietuds i facilitant el teixit d’una xarxa de comunitats.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…