Les falles escolars de València i Borriana reprenen la presencialitat apostant pel compromís amb Ucraïna

16 marzo 2022

Salesians Comunicació

l

Flors per a Maria Auxiliadora i oracions per la pau van ser alguns dels gestos compartits en aquesta edició

Després de dos anys de pandèmia, en què es va limitar la presencialitat amb les restriccions sanitàries, les falles escolars van reprendre el protagonisme dels patis salesians de València i Borriana. Uns monuments creats pels alumnes i les seves famílies van reivindicar la pau a Europa i alhora van difondre el lema ‘Ens mou l’esperança’ que uneix totes les presències de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora.

La falla de Salesians Sant Joan Bosco va servir per treballar les diferents cultures, el respecte a les seves creences, valors i costums. Ana Llopis, cap d’Estudis d’Infantil, va explicar que al centre tenen alumnes de diferents nacionalitats i treballant aquests valors contribueixen al foment de la convivència. «A més, tenint en compte la situació actual a Europa, hem aprofitat per expressar el nostre rebuig a la guerra i el nostre desig d’un món en pau, on hi pugui haver diferències i tots puguem conviure» afegeix. Per això al llarg del 15 de març tots els alumnes d’Infantil i Primària, que van acudir al col·legi amb la indumentària tradicional, van oferir a la Mare de Déu Auxiliadora unes flors i van realitzar una oració conjunta per la pau a Europa i el cessament de la guerra .

A Salesians Sant Antoni Abad, Andrés Pérez, cap d´Estudis de Primària, va explicar que la part educativa de la falla escolar és la creació d´un projecte comú entre tot l´alumnat d´Infantil i Primària. “Aquest any tota la comunitat educativa ho està vivint amb moltes ganes, ja que ja són dos anys sense poder celebrar-ho. Trobarem a faltar poder celebrar-ho amb les famílies però això vindrà en anys posteriors”, explicava.

A Salesians Burriana també van celebrar la festivitat de les falles el 15 de març, dia en què van cremar un petit monument amb la presència de la Reina Fallera Infantil de Borriana, Ana Giménez Fuster. Un altre monument faller que va cremar amb les flames va ser el que van crear els animadors del Centre Juvenil Amics juntament amb infants i joves associats.

Les falles escolars són una bona oportunitat per animar els infants i les seves famílies a deixar anar la seva creativitat i imaginació, fomentar el treball en equip entre els companys o la psicomotricitat fina. Segons destaca Ana Llopis, “quan el nen porta a l’escola el seu ninot i l’nsenya als seus companys està orgullós de la feina feta i això ajuda a crear una bona autoestima”.

Les Falles van del 15 (plantà) al 19 (cremà) de març. Se celebren en honor de sant Josep, patró dels fusters, que era un gremi molt estès a la ciutat quan van començar a celebrar-se a finals del segle XIX, i que va conservar fins a l’actualitat, atesa la importància de la indústria del moble a la regió .

Actualment, aquesta festivitat està catalogada com a festa d’Interès Turístic Internacional i des de novembre del 2016 l’Unesco les va inscriure a la seva llista representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…