Salesians La Mina realitza classes d’espanyol per a persones migrades

23 junio 2022

Salesians Comunicació

l

Amb l'objectiu d'accelerar el procés d'integració social i laboral a la societat d'acollida i oferir eines per a un futur amb més oportunitats.

Des de Salesians La Mina, al municipi de Sant Adrià del Besòs, veí de Barcelona, aquest any s’han acollit 3 grups de persones migrants, al voltant de 40 persones, per ensenyar-los espanyol. Un estava format per joves refugiats algerians i marroquins.

Les classes s’han realitzat a la Plataforma Social dels Salesians al barri i també a la Biblioteca Font de la Mina. Els grups estan formats majoritàriament per dones, i encara que també hi ha homes, varis d’ells, en trobar feina a Espanya o altres països veïns, els ha estat més difícil completar-lo.

«Tot i que aquests cursos ja es feien en els últims temps de manera més informal i en petit comitè, aquest any escolar, s’ha apostat per donar-hi més rellevància i recursos, ja que es considera una eina fonamental per accelerar la integració de les persones nouvingudes i oferir-los més oportunitats», explica José Luis Gonzalvo, responsable del projecte.

Aquesta setmana es va convocar totes les persones participants del curs a un moment de convivència i agraïment, en el qual també es va fer entrega dels certificats corresponents.

«La nostra idea per als propers anys és anar organitzant cursos segons els nivells i acompanyar aquestes persones en el seu procés d’adaptació a la societat d’acollida. També tenim al cap un curs específic per a la prova de nacionalitat espanyola i poder impartir cursos de català», afegeix José Luis.

Per la seva banda, a Salesians Girona també estan treballant en la mateixa línia, i durant aquest curs, a petició de Càritas Interparroquial, han atès un grup de mares migrants a qui han ensenyat a parlar, escriure i llegir en espanyol. També van celebrar el final de curs amb una trobada de convivència a la parròquia de Santa Eugènia de Ter, a Girona-Salt.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»79604,79605,79606,79607″ _builder_version=»4.17.4″ _module_preset=»default» global_colors_info=»{}»][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadEscuelassmx
La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

Dentro del marco del Premio Nacional Don Bosco nació en 2022 el certamen ‘Premio Don Bosco Junior’, dirigido al alumnado más joven, que estén cursando de 4º a 6º de Educación Primaria o Educación Secundaria Obligatoria pertenecientes a colegios públicos, concertados o privados de la provincia de Zaragoza.