Salesians La Mina realitza classes d’espanyol per a persones migrades

23 junio 2022

Salesians Comunicació

l

Amb l'objectiu d'accelerar el procés d'integració social i laboral a la societat d'acollida i oferir eines per a un futur amb més oportunitats.

Des de Salesians La Mina, al municipi de Sant Adrià del Besòs, veí de Barcelona, aquest any s’han acollit 3 grups de persones migrants, al voltant de 40 persones, per ensenyar-los espanyol. Un estava format per joves refugiats algerians i marroquins.

Les classes s’han realitzat a la Plataforma Social dels Salesians al barri i també a la Biblioteca Font de la Mina. Els grups estan formats majoritàriament per dones, i encara que també hi ha homes, varis d’ells, en trobar feina a Espanya o altres països veïns, els ha estat més difícil completar-lo.

«Tot i que aquests cursos ja es feien en els últims temps de manera més informal i en petit comitè, aquest any escolar, s’ha apostat per donar-hi més rellevància i recursos, ja que es considera una eina fonamental per accelerar la integració de les persones nouvingudes i oferir-los més oportunitats», explica José Luis Gonzalvo, responsable del projecte.

Aquesta setmana es va convocar totes les persones participants del curs a un moment de convivència i agraïment, en el qual també es va fer entrega dels certificats corresponents.

«La nostra idea per als propers anys és anar organitzant cursos segons els nivells i acompanyar aquestes persones en el seu procés d’adaptació a la societat d’acollida. També tenim al cap un curs específic per a la prova de nacionalitat espanyola i poder impartir cursos de català», afegeix José Luis.

Per la seva banda, a Salesians Girona també estan treballant en la mateixa línia, i durant aquest curs, a petició de Càritas Interparroquial, han atès un grup de mares migrants a qui han ensenyat a parlar, escriure i llegir en espanyol. També van celebrar el final de curs amb una trobada de convivència a la parròquia de Santa Eugènia de Ter, a Girona-Salt.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»79604,79605,79606,79607″ _builder_version=»4.17.4″ _module_preset=»default» global_colors_info=»{}»][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
El plumero

El plumero

El 8 de diciembre de 1841 Don Bosco se dispone a decir misa en la Iglesia de San Francisco de Turín. El sacristán, Giuseppe Comotti, golpea con el mango del plumero a un pobre aprendiz llamado Bartolomé Garelli. Don Bosco afea al sacristán su actitud. Llama amigo al muchacho e inicia con él su obra a favor de los chicos.