Salesians La Mina realitza classes d’espanyol per a persones migrades

23 junio 2022

Salesians Comunicació

l

Amb l'objectiu d'accelerar el procés d'integració social i laboral a la societat d'acollida i oferir eines per a un futur amb més oportunitats.

Des de Salesians La Mina, al municipi de Sant Adrià del Besòs, veí de Barcelona, aquest any s’han acollit 3 grups de persones migrants, al voltant de 40 persones, per ensenyar-los espanyol. Un estava format per joves refugiats algerians i marroquins.

Les classes s’han realitzat a la Plataforma Social dels Salesians al barri i també a la Biblioteca Font de la Mina. Els grups estan formats majoritàriament per dones, i encara que també hi ha homes, varis d’ells, en trobar feina a Espanya o altres països veïns, els ha estat més difícil completar-lo.

«Tot i que aquests cursos ja es feien en els últims temps de manera més informal i en petit comitè, aquest any escolar, s’ha apostat per donar-hi més rellevància i recursos, ja que es considera una eina fonamental per accelerar la integració de les persones nouvingudes i oferir-los més oportunitats», explica José Luis Gonzalvo, responsable del projecte.

Aquesta setmana es va convocar totes les persones participants del curs a un moment de convivència i agraïment, en el qual també es va fer entrega dels certificats corresponents.

«La nostra idea per als propers anys és anar organitzant cursos segons els nivells i acompanyar aquestes persones en el seu procés d’adaptació a la societat d’acollida. També tenim al cap un curs específic per a la prova de nacionalitat espanyola i poder impartir cursos de català», afegeix José Luis.

Per la seva banda, a Salesians Girona també estan treballant en la mateixa línia, i durant aquest curs, a petició de Càritas Interparroquial, han atès un grup de mares migrants a qui han ensenyat a parlar, escriure i llegir en espanyol. També van celebrar el final de curs amb una trobada de convivència a la parròquia de Santa Eugènia de Ter, a Girona-Salt.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

También te puede interesar…

ActualidadCentros Juvenilessmxssm
La campaña Jóvenes en Positivo abre camino hacia una visión de la juventud activa y transformadora

La campaña Jóvenes en Positivo abre camino hacia una visión de la juventud activa y transformadora

la campaña promovida por el Centro Nacional Salesiano de Pastoral Juvenil, La Coordinadora Estatal de Plataformas Sociales Salesianas, la Confederación de Centros Juveniles Don Bosco, Escuelas Salesianas, Misiones Salesianas, y las ONGD Jóvenes y Desarrollo y Bosco Global, han visibilizado y dado voz a muchos de los principales temas que preocupan a las personas jóvenes a través de la campaña Jóvenes en Positivo.

smxSocial
Bosco Global acompaña a los adolescentes de Salesianos Morón en la creación de un vídeo para sensibilizar sobre la riqueza de la diversidad

Bosco Global acompaña a los adolescentes de Salesianos Morón en la creación de un vídeo para sensibilizar sobre la riqueza de la diversidad

Alumnado de 1º y 2º de la ESO lo realizan en el marco del proyecto “Desmontando tu lado hater”, impulsado por la ONGD y financiado por la Agencia Andaluza de Cooperación Internacional para el Desarrollo.

ActualidadEscuelassmx
Salesianos Algeciras presenta a la ciudad el nuevo proyecto de centro deportivo de la mano de Enjoy Wellness group

Salesianos Algeciras presenta a la ciudad el nuevo proyecto de centro deportivo de la mano de Enjoy Wellness group

El acto contó con la participación del alcalde de la ciudad, José Ignacio Landaluce, donde vio la luz para la construcción de un moderno centro deportivo, donde actualmente se encuentra el polideportivo cubierto del Colegio Salesianos María Auxiliadora de Algeciras.