Un antic alumne salesià de Badajoz nomenat bisbe auxiliar a Xile

14 octubre 2022

Salesians Comunicació

l

El 2 de juliol de 2022, el papa Francesc va nomenar Álvaro Chordi, bisbe titular de Regiana i auxiliar de Santiago de Xile.

El 2 de juliol de 2022, el papa Francesc va nomenar Álvaro Chordi, bisbe titular de Regiana i auxiliar de Santiago de Xile.​

Va néixer el 1967 a Pamplona. Va estudiar l’EGB i Secundària a Salesians Ramón Izquierdo de Badajoz, on també participava als grups júniors dels salesians. A continuació va estudiar a maristes el Batxillerat, es va llicenciar en Dret i a partir d’aquí va començar els estudis en Teologia i Ciències Eclesiàstiques a Salamanca i Deusto.

La seva ordenació sacerdotal va ser el 19 de juny de 1999, a Vitòria a mans del bisbe Miguel Asurmendi Aramendía, sdb.

Com a sacerdot va exercir els següents ministeris: va ser rector de San Andrés, Vitoria (1999-2003), delegat diocesà per a la Pastoral Juvenil de Vitoria (2003-2008), col·laborant en les parròquies de Jesucrist Ressuscitat i Santa Maria, Diocesà de Pastoral de la diòcesi d’origen.

Entre el 2008 i el 2012, va ser director de l’Obra Diocesana de Formació Professional.

Va arribar a Xile el 5 d’agost de 2015, on ha estat: conseller general d’Adsis, per a Xile, Argentina i Uruguai, responsable de la formació cristiana dels estudiants de les universitats laiques de l’arquebisbat de Santiago i conseller de Pastoral Educativa a la Vicaria d’Educació (2015-2018), rector de San Cayetano, rector de San Saturnino, membre del Consell de Presbiteri de l’Arquebisbat de Santiago (des de 2020).

Ha col·laborat a la Comissió Nacional de Pastoral Juvenil de la Conferència Episcopal de Xile i és vicepresident de la Fundació FRÈ, des del 2020.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…