Salesians Jerez Torres Silva obre els actes pel 75è aniversari impulsant el lema ‘Crecemos con alegría’

26 octubre 2022

Salesians Comunicació

l

Durant la jornada del 24 d'octubre es va presentar el programa d'activitats que es desenvoluparan durant els propers mesos.

La casa salesiana de Jerez Torres Silva va viure durant la jornada del 24 d’octubre un acte solemne i amè amb què començar la celebració del setanta-cinquè aniversari de l’arribada dels salesians de Don Bosco a Jerez des de l’Oratori Festiu en una trobada que va servir per agrair la tasca realitzada per totes les persones que han estat un pilar important a la vida de la casa.

A l’esdeveniment van fer-s’hi presents autoritats civils i religioses, evocant els orígens en temps de postguerra com va aconseguir l’impulsor Don Juan Torres Silva. Aquest acte va comptar amb la presència de les diferents persones que conformen la família salesiana d’aquest col·legi, a més de Miguel Ángel Montero, Vicari Episcopal per a Assumptes Jurídics i Relacions Institucionals i diferents institucions civils entre les quals destaca l’Alcaldessa de Jerez de la Frontera, Mamen Sánchez.

“També vam poder comptar amb la presència de D. Álvaro Domecq Romero, fill del principal benefactor de l’obra, a qui donarem el seu merescut homenatge després d’estrenar fa 75 anys, just el 7 de desembre, l’estrena del nostre campanar, així com del biògraf oficial de D. Juan Torres Silva, D. Romualdo Cedillo López, acompanyat del seu fill, arribat des de Bollullos de la Mitación (Sevilla), d’on va ser natural D. Juan”, explicaven sobre alguns dels homenatges que van tenir lloc.

L’acte va començar amb un recorregut per la història de l’Oratori en aquests 75 anys i després de la presentació del programa i del cartell, tots els membres de la taula van tenir unes paraules que a tall de peticions, gratificacions i moments simpàtics,  van impulsar l’enlairament d’ aquesta festivitat que es prolongarà durant un any.

Una imatge carregada d’història

El logotip representa el número 75 amb arestes marcades, simbolitzant l’alegria, el somriure, compartit per totes les generacions, que han crescut a l’«Oratori Festiu».

Realitzada per la comissió de comunicació de la inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora, destaca el detall del penell que corona el singular campanar de l’edifici. Penell inaugurat per Álvaro Domecq Romero (recentment «fill predilecte» de la ciutat), fill del conegut rejonejador representant i benefactor de l’obra. Un minuciós treball ferrer que recorda un altre penell admirat a la ciutat, el de la Reial Escola Eqüestre.

Tots els elements porten els colors i la tipografia institucional de Salesians Espanya.

Un lema amb futur

Amb «CRECEMOS CON ALEGRÍA» la presència salesiana va voler marcar un punt d’inflexió i impuls.

“La nostra obra creix amb l’ampliació de les noves instal·lacions limítrofes adquirides per la Congregació, després de molt esforç, per ampliar l’oferta formativa i educativa del Centre. Sobretot encaminada com a ús en serveis complementaris i atenció pastoral, cercant donar vida a la seva dimensió associativa”, expliquen sobre el primer pilar d’aquest lema que mira al futur. “També creix, a més dels anys que ja portem complerts, per l’ampliació i renovació de la plantilla docent, així com per la quantitat de famílies a les quals arribem any rere any, que col·laboren fidelment amb la nostra obra a la Comunitat Educativo Pastoral ”, afegeixen.

“No oblidem l’alegria com a element essencial per aconseguir la santedat, com va dir St. Domènec Savio, i com a element íntegre d’una pastoral que viu amb entusiasme el misteri de la Pasqua, des del carisma juvenil salesià. Indispensable en el caràcter del nostre «Oratori Festiu», conclouen agafant força des del passat, vivint amb intensitat el present i afrontant el futur amb molta il·lusió.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»85537,85538,85539,85540,85541,85542,85543,85544,85545,85546″ _builder_version=»4.18.0″ _module_preset=»default» global_colors_info=»{}»][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…