El flamenc ressona a les aules salesianes

16 noviembre 2022

Salesians Comunicació

l

Amb motiu del dia Internacional del Flamenc, celebrat el 16 de novembre, com a reconeixement a aquest Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, declarat així per la Unesco el 2010.

Amb motiu del dia Internacional del Flamenc, celebrat el 16 de novembre, a les cases salesianes es van dur a terme diferents activitats per etapes educatives per tal de festejar un art que traspassa fronteres juntament amb un ferm compromís perquè estigui present als patis i les aules.

Concretament els més petits d’Infantil es van vestir en diferents punts de la geografia amb els seus tradicionals vestits i complements de flamenc, van muntar la seva caseta i van ballar per sevillanes, buleries i fandangos. Aquesta curiosa estampa s’ha pogut veure en centres educatius com Úbeda, Utrera i San José del Valle.

D’aquesta manera, tan senzilla i simpàtica es van poder acostar a un art on es conjuguen el cant i el ball de diferents cultures que van conviure a Andalusia des de fa segles.

D’altra banda, a ciutats com Algeciras van celebrar durant les darreres setmanes la quarta edició de l’Aula de Flamenc per a infants i joves “Los colores del Flamenco” sota el patrocini de la Diputació de Cádiz.

L’objectiu era conèixer els cants, balls i l’ambient per acostar el flamenc als més joves de forma didàctica i atractiva. Una activitat que va permetre descobrir els seus orígens i reconèixer els diferents pals, de forma atractiva i participativa, des d’un espectacle on el personatge del pirata Timón “El Flamenquito” viu aventures entre balls, cants i compassos flamencs, juntament amb altres personatges que escenifiquen una representació teatral, on actors, titelles i públic, prenen el protagonisme, convertint-se en vehicle artístic d’aprenentatge i diversió per a la difusió i el coneixement del Flamenc, Patrimoni Immaterial de la Humanitat, a les aules.

Patrimoni Immaterial de la Humanitat

La declaració del flamenc com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco va tenir lloc un 16 de novembre de 2010.

És una expressió artística resultant de la fusió de la música vocal, l’art de la dansa i l’acompanyament musical, anomenats respectivament cant, ball i toc. El bressol del flamenc és la regió d’Andalusia, situada al sud d’Espanya, encara que també té arrels a altres regions com Múrcia i Extremadura.

Des d’aleshores, aquesta data tan assenyalada es commemora cada any amb multitud d’activitats relacionades amb l’art flamenc: conferències, exposicions, concerts, espectacles…

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…