‘Obrim camins’: centenars de joves i adolescents recuperen les trobades de l’Itinerari d’Educació en la Fe

18 noviembre 2022

Comunicación Úbeda | Linares

l

Durant els mesos d'octubre i novembre els patis s'han tornat a omplir amb les tradicionals trobades d'inici de curs.

Durant els mesos d’octubre i novembre els patis s’han tornat a omplir d’infants, adolescents i joves de la mà de l’Itinerari d’Educació en la Fe (IEF) que han celebrat les tradicionals trobades d’inici de curs amb què les inspectories salesianes aposten per aprofundir en els objectius fonamentals d’un itinerari que gira al voltant de ser, conèixer, conviure i fer. Un camí comú per contribuir a la maduració personal i integral dels participants, perquè puguin desenvolupar la seva pròpia identitat i créixer en vida interior i en vivència cristiana.

Algunes d’aquestes tradicionals trobades s’han celebrat al llarg de les darreres setmanes per a les etapes de LUZ 3-4 de la zona de Sevilla i Huelva a Trinidad, ADS 3-4 i VIDA de la zona de Cádiz a San José del Valle, ADS i Vida d’Extremadura a Puebla de la Calzada, ADS 1-2 d’Andalusia Oriental a Úbeda i de Sevilla-Huelva a Carmona o LUZ 3-4 d’Andalusia Oriental a Linares.

Per mostra el que ha viscut a Úbeda on van assistir durant el passat 12 de novembre 250 joves de les cases salesianes de Linares, Jaén, Córdoba, Granada, Montilla, Palma del Río, Málaga, Antequera i Pozoblanco a la trobada d’ADS 1 i 2.

“Després de l’arribada de les diferents cases a les 10 del matí i un esmorzar repartit per l’AMPA de la nostra escola, van tenir lloc els bons dies, on el director titular de casa nostra, Teodoro Castillejo, i el director del col·legi, Juan Ángel Donoso, van saludar els nois i animadors i els van donar la benvinguda a Úbeda”, compartien des de la presència salesiana sobre una trobada que va començar amb la celebració de l’eucaristia, presidida pel coordinador de pastoral de la casa ubetana, Juan Manuel Gómez, el director de la parròquia salesiana de Jaén, Juan Carlos Macías i el director titular de la casa salesiana de Granada,  Ernesto Granja, y amenizada por el coro Don Bosco.

“A continuació, els participants, dividits en grups, es van repartir pel pati Bartolomé Garelli juntament amb els seus animadors per donar pas al desenvolupament de la formació, en què es va reflexionar sobre les qualitats personals, com aquestes beneficien a ells mateixos i als altres, i quin paper hi ocupa Déu en tot això”, explicaven.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»87145,87146,87147,87148,87149,87150,87151″ _builder_version=»4.19.0″ _module_preset=»default» global_colors_info=»{}»][/deg_elastic_gallery]

Finalitzat el tema formatiu van començar les competicions esportives, les quals es van desenvolupar als patis Felipe Rinaldi, Bartolomé Garelli i al pavelló poliesportiu.

“Les nostres instal·lacions van acollir competicions de futbol sala, bàsquet, voleibol, escacs, ping pong, així com tornejos de futbolí i FIFA a la play Station. Durant totes s’enaltien els valors de l’esport i de l’olimpisme. Amb la intenció d’augmentar la convivència entre els esportistes de les diferents cases andaluses, així com la participació dels nostres esportistes, va imperar un sistema de lliga on tothom pogués enfrontar-se a la major quantitat d’equips”, detallaven sobre la dinàmica de la tarda on els beneficis del menjar anaven destinats al projecte Buzzetti de la ciutat de l’Alhambra.

A les 5 de la tarda van finalitzar les activitats esportives donant lloc a la cerimònia de cloenda i entrega de trofeus. Cada casa participant va ser obsequiada a més a més amb un record de la ciutat de part de l’Ajuntament. Ja per finalitzar es va fer una fotografia com a record del dia i progressivament, les cases es van dirigir cap als autobusos per emprendre el camí de tornada a casa.

“En resum, un dia en què casa nostra va oferir la seva millor imatge per acollir aquesta trobada i en què cada animador va oferir el millor de si mateix perquè tot sortís bé”, concloïen.

A pocs quilòmetres d’allà, a Linares van celebrar la trobada de Luz 3-4 on van acollir les cases de Córdoba, Montilla, Pozoblanco, Palma del Río, Granada, Málaga, Antequera i Úbeda. “Vam gaudir d’un dia de convivència meravellós: esmorzar, moment de grups, celebració i eucaristia, menjar gràcies a l’AMPA, jocs tradicionals, tallers de manualitats, campionats de futbol, bàsquet i voleibol, tennis de taula, futbolí, jocs de Wii, balls de Tik Tok… no hi va faltar res!”, compartien amb emoció.

“Gràcies a tots per venir, pels qui ens van visitar i pels nostres animadors que van donar tot allò que tenen perquè l’esdeveniment fos el més especial possible. Els miracles existeixen i la casa de Linares ha aconseguit que es fes realitat el somni de Don Bosco als nostres patis. Humilitat, cor i salesianitat. Així és Linares. Però abans de res som família junts”, concloïen.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…