Jerez va obrir lesportes per celebrar el dia Mundial de la Infància

21 noviembre 2022

Salesians Comunicació

l

Promogut per la Conselleria d'Inclusió Social, Joventut, Famílies i Igualtat de la Junta d'Andalusia, i la col·laboració de la Federació Andalusa de Centres Juvenils El Patio, va reunir centenars de joves al Centre Salesià "Manuel Lora Tamayo", durant la jornada del diumenge 20 de novembre.

La casa salesiana de «Manuel Lora Tamayo» de Jerez de la Frontera va acollir durant la jornada del diumenge 20 de novembre l’acte de celebració del dia Mundial de la Infància. Una cita promoguda per la Conselleria d’Inclusió Social, Joventut, Famílies i Igualtat de la Junta d’Andalusia, encapçalada per la consellera Loles López Gabarro, i amb el suport de l’Ajuntament de la ciutat de la mà de l’alcaldessa, María del Carmen «Mamen» Sánchez Díaz, juntament amb diferents autoritats que van voler donar suport als més joves en una jornada on els nens van ser els principals protagonistes.

Aquesta cita, que va comptar amb l’organització del Centre Juvenil Futuro Abierto i la col·laboració de la Federació Andalusa de Centres Juvenils ‘El Patio’, va servir per commemorar l’aprovació dels Drets de l’Infant per les Nacions Unides i la Llei 4/2021 d’Infància i Adolescència d’Andalusia que estableix a l’article 42 la celebració d’aquest dia com a Dia de la Infància a la Comunitat Autònoma d’Andalusia.

”En un món de presses i cares llargues necessitem contagiar-nos de l’alegria, la sinceritat, la innocència i l’espontaneïtat que transmeten els infants. Tots hem estat infants alguna vegada i sabem que és l’etapa que determina en gran manera allò que serem. La Convenció dels Drets del Nen recull, entre altres, el dret de l’infant al descans i l’esbarjo, al joc i a les activitats recreatives pròpies de la seva edat ia participar lliurement en la vida cultural i en les arts”, compartien des de la Conselleria a una cita que va complir amb les premisses del dret al joc, descans, esbarjo i activitats recreatives, culturals i artístiques.

La trobada de caràcter lúdico-festiu va comptar amb més d’una trentena d’activitats recreatives i esportives on el joc i l’esport com a part de l’oci i el lleure van ser les eines per transmetre a la infància, l’adolescència i la joventut aquests valors universals que mai passen de moda: honestedat, esforç, esperança o empatia.

Van destacar les activitats esportives i recreatives com el campionat de 30 Jocs de taula variats, les exhibicions de gimnàstica rítmica del Club United Jerez, skates, arts marcials, grafitti o bachata.

També hi va haver ocasió de gaudir d’una minifira amb el toro mecànic i el castell gegant o del llançament de coets casolans, impulsats per aigua, passejades al tren de l’Alegria, rialles al Fotomatón, a més de les competicions de Scalectrix.

Una cita per recordar els avenços aconseguits, però sobretot és un dia per cridar l’atenció sobre la situació dels infants més desafavorits, donar a conèixer els drets de la infància i conscienciar les persones de la importància de treballar dia a dia pel seu benestar i desenvolupament.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»87257,87258,87259,87260,87261,87262,87263,87264,87265,87266,87267″ _builder_version=»4.19.0″ _module_preset=»default» global_colors_info=»{}»][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…