La vida de Sant Francesc d’Assís als escenaris

12 diciembre 2022

Javier Ruiz Cabrera

l

El grup de teatre de San Francisco Solano de Montilla recrea la vida d´un dels sants per excel·lència de la història de l´Església Cristiana.

El grup de teatre de San Francisco Solano de Montilla va exposar sobre l’escenari del Teatre AVANTI de Salesians Córdoba durant la tarda del dissabte 10 de desembre, la vida d’un dels sants per excel·lència de la història de l’Església Cristiana: Sant Francesc d’Assís.

Francesc, un jove acomodat amb una vida molt intensa, va descobrir en un llibre, l’Evangeli, que una altra vida era possible. Això va suposar el rebuig de la seva gent, fins i tot del seu propi pare. El cas és que Francesc es va desposseir de tot allò que tenia per abraçar la pobresa, el seu lliurament als malalts i desafavorits i el seu ímpetu per reconstruir l’Església van ser la raó de la seva existència.

La seva riquesa era viure amb una dama, «la pobresa» més absoluta allunyada de la jerarquia i el poder de l’època. Va ser el Papa Innocenci III, representat pel salesià Ildefonso Casas Nieto, qui aprova les primeres regles basades únicament en l’Evangeli.

A ell es van unir grans sants, encara que és important destacar Clara, Santa Clara, ella li va ensenyar a allunyar-se de l’obra de Déu, per únicament trobar Déu, «Déu és suficient». Francesc trobava en la dona la presència de Déu, tan és així, que a l’hora de morir, va confessar que de vegades es dirigia a Déu com un Déu Mare.

Una vida apassionant, plena d’obstacles, pors, dubtes, temptacions a les què sempre va vèncer, es va aturar davant dels poders del món i va voler fer-se petit… aquí rau la seva grandesa!

Mereixeria un esforç per part de tots, parròquies, germandats i Ajuntament, perquè aquesta obra es pogués gaudir a Palma del Río sobre l’escenari del nostre gran Teatre Coliseu.

Sens dubte, val la pena descobrir la vida d’un Sant que fou el pobre més ric de la història de la mà del Grup de Teatre San Francisco Solano.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»88782,88783,88784,88785″ _builder_version=»4.19.2″ _module_preset=»default» hover_enabled=»0″ global_colors_info=»{}» sticky_enabled=»0″][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…