Créixer com a educadors i animadors salesians des del curs d’acompanyament

14 diciembre 2022

Salesians Comunicació

l

El nivell dos d'aquesta formació es desenvolupa a El Campello, Barcelona, Saragossa i, properament, a Sevilla per adreçar-se a persones de Centres Juvenils, Escoles, Plataformes Socials, Grups de Fe, a partir de 23 anys, amb una sensibilitat pastoral per a l'exercici de l'acompanyament personal.

El Centre d´Estudis Catequètics de Sevilla va presentar un any més el curs d´acompanyament nivell II, una iniciativa de la Pastoral Juvenil Salesiana (SDB i FMA) que pretén oferir als agents de pastoral una formació més qualificada sobre l´acompanyament personal d´adolescents i joves. Entre els objectius principals d’aquesta formació destaquen:

  • Descobrir el valor de l’acompanyament a l’experiència de creixement i maduració creient.
  • Facilitar eines pràctiques i despertar les actituds bàsiques per saber encoratjar l’experiència religiosa i creient a l’entramat de la vida.
  • Capacitar i qualificar els agents de pastoral perquè puguin prestar el servei d’acompanyar els joves en el camí de maduració, en els diferents ambients pastorals.

Aquest curs està dirigit principalment per a educadors i animadors de Centres Juvenils, Escoles, Plataformes Socials, Grups de Fe, a partir de 23 anys i amb una sensibilitat pastoral per a l’exercici de l’acompanyament personal, proposats com a candidats o avalats per la coordinació de pastoral o responsables dels centres a què pertanyen. La formació s’imparteix en un total de 40 hores presencials. La metodologia se centra en una formació teòrica i pràctica, experiencial i amb implicació personal, amb el seguiment del responsable de pastoral local, l’equip coordinador i els ponents.

A més comptarà amb estudi i treball personal dels temes i, en finalitzar el curs, caldrà presentar un senzill treball de síntesi. Entre les competències els participants adquireixen i utilitzen eines per a la relació d’ajuda: acolliment, escolta activa, comprensió empàtica, confrontació i presa de decisions. També s’ajuda l’acompanyat a madurar el món afectiu i s’aprèn a apropar-se a la realitat de l’acompanyat, tractant-la amb respecte, llibertat i autonomia, a més de saber planificar un procés d’acompanyament.

El termini d’inscripció per a la formació a Sevilla continua obert fins al 8 de gener del 2023 per començar el 4 de febrer. Les seus de El Campello, Saragossa i Barcelona van començar amb les sessions formatives els dies 29 d’octubre passat, 5 i 12 de novembre, respectivament.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»89044,89045,89046,89047,89048,89049″ _builder_version=»4.19.2″ _module_preset=»default» hover_enabled=»0″ global_colors_info=»{}» sticky_enabled=»0″][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…