Salesians Monzón, centre educatiu amb més de 50 anys d’experiència en FP, s’adhereix a l’Aliança per a la FP Dual

16 diciembre 2022

Salesians Monzón

l

El centre educatiu consolida el seu compromís amb els seus alumnes oferint noves oportunitats de desenvolupament per als joves i la seva inserció laboral.

Salesians Monzón formalitza la seva incorporació a l’Aliança per a la Formació Professional Dual, xarxa d’empreses, centres educatius i institucions promoguda per la Cambra de Comerç d’Espanya, la CEOE, la Fundació Bertelsmann i la Fundació Princesa de Girona.

Mitjançant la seva adhesió vol impulsar i millorar la formació professional dual i oferir als alumnes ofertes de feina de qualitat.

El Director Titular del Col·legi Salesià Santo Domingo Savio, Antonio Campo, comenta que “l’FP Dual és una nova realitat a l’hora de combinar estudis professionals amb treball remunerat a l’empresa que ha encaixat bé al món empresarial i als joves”. Segons la seva opinió, “els beneficis que suposa per a l’alumnat el fet d’optar per la FP Dual són clars: conèixer el món laboral percebent un salari des del primer minut, aprendre de persones amb experiència i poder accedir a llocs de treball o empreses amb què altrament hi hagués estat difícil contactar. Aquest sistema garanteix la inserció laboral dels estudiants i permet a les empreses captar i retenir talent.

En aquest sentit, el benefici no és només per a l’estudiant, ja que les empreses incorporen alumnat que segueix formant-se a les seves instal·lacions amb la referència d’un tutor, capten talent i, si s’aconsegueix l’objectiu d’inserció laboral, aconsegueixen bonificacions en la contractació .

Des de Salesianos Monzón se segueix treballant per aconseguir que s’ampliï el nombre d’alumnat matriculat a la FP Dual als cicles formatius de Grau Superior d’Automatització i Robòtica, Construccions Metàl·liques i Administració i Gestió Empresarial.

Guillem Salvans, Senior Project Manager de la Fundació Bertelsmann, apunta que “el compromís amb la FP dual dels centres educatius de referència en un territori ens indica que anem en la bona direcció. Donem la benvinguda a Salesianos Monzón, esperant aprendre molt de la seva experiència i desitjant aportar el nostre granet de sorra perquè la FP dual a Aragó sigui cada dia millor.”

En aquest aspecte, les pràctiques de Formació en Centres de Treball, FCT i la FP Dual són un pas més en el desenvolupament de la formació professional, tan necessària actualment a tots els sectors productius. Des del centre pensen, a més, que són una via no només més ràpida, compromesa i completa per a l’accés al mercat laboral per a l’alumnat, sinó també molt més enriquidora tant pels joves com pels centres formatius i les empreses. Salesians Monzón col·labora estretament amb nombroses empreses, associacions i institucions, per tal de millorar contínuament la seva qualitat educativa.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…