Salesians Morón aposta pel sistema automatitzat de la gestió del manteniment

20 diciembre 2022

Comunicació Morón

l

El projecte GMAO-SAMOR, gràcies al treball de la Formació Professional Bàsica en l'especialitat en electricitat i electrònica, permet que qualsevol membre de la comunitat educativa, mitjançant un Codi QR, pugui entrar en un formulari per crear una incidència, la qual s'emmagatzema i es gestiona, a través d'aquest nou sistema.

Qualsevol membre de la comunitat educativa del col·legi Salesians de Morón de la Frontera, mitjançant un Codi QR, pot entrar en un formulari, i crear una incidència, la qual s’emmagatzema i es gestiona, mitjançant un sistema que s’ha implementat. És un sistema automatitzat, en el qual es pot Gestionar el Manteniment del Centre, d’una manera més organitzada, eficient, comunicativa i on es pot portar un millor control. El sistema és implementat i gestionat per personal docent i no docent del centre, i executat per alumnat de la Formació Professional Bàsica, especialitat en electricitat i electrònica.

L’objectiu d’aquest projecte interdisciplinari és treballar mitjançant una metodologia d’aprenentatge basat en projectes reals perquè l’alumnat es motivi, aprengui i tingui cura de l’entorn en què conviuen diàriament (les instal·lacions del centre).

”Intrínsecament, fomentem la metodologia Aprenentatge-Servei, amb això, l’alumnat mostra una motivació extra per treure les diferents ordres de treball endavant i la seva disposició és més gran per fomentar-ne l’aprenentatge. Mitjançant aquests treballs, l’alumnat combina processos d’aprenentatge i de serveis a la comunitat”. comparteixen des del centre salesià.

Per a la gestió global, es crea un Sistema de Gestió del Manteniment Assistit per ordinador (GMAO), en el qual es recopilen de manera automàtica les diferents anomalies que s’han creat a través del formulari.

Les anomalies, es tracten, i traslladen a Ordres de Treball (OT), i seran executades per l’alumnat, sota la supervisió del professorat.
De la mateixa manera, s’aprofita el sistema de gestió per emprendre treballs de manteniment preventiu i millores del centre.

L’aplicació/programa que s’usa per a la implementació del GMAO és Google Classroom, on s’ha creat un entorn on:

● Es creen les Ordres de Treball a emprendre.
● S’assigna a l’alumnat que executarà la feina.
● Es documenta per part de l’alumnat el treball realitzat mitjançant un informe tècnic
● L’alumnat, emplenant una Ordre de Treball, on indica les diferents actuacions realitzades i el temps d’execució.

Mitjançant aquests projectes, es busca, motivar l’alumnat, treballar en equip, conservar-ne el centre i mantenir-lo, eficiència i estalvi energètic, estalvi econòmic, adquisició de competències professionals i personals que t’indica el currículum, saber treballar mitjançant un organigrama, conèixer un sistema de gestió.

Durant la realització dels treballs, es pot comprovar la Interdisciplinarietat d’aquest Projecte, ja que s’ha treballat amb els números de criteris següents d’Avaluació i Resultats d’Aprenentatge de les assignatures següents:

● Instal·lacions Elèctriques i Domòtiques: 43 Criteris d’Avaluació.
● Instal·lació i Manteniment de Xarxes i Transmissió de Dades: 38 Criteris d’avaluació.
● Instal·lacions de comunicacions: 35 Criteris d’avaluació.
● Equips Elèctrics i Electrònics: 19 Criteris d’avaluació.
● Ciències Aplicades I: 11 Criteris d’avaluació.
● Comunicació i societat I: 3 Criteris d’avaluació.
● Comunicació i Societat II: 2 Criteris d’avaluació.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»89394,89395,89396,89397,89398,89399,89400,89401,89402,89403,89404″ _builder_version=»4.19.3″ _module_preset=»default» hover_enabled=»0″ global_colors_info=»{}» sticky_enabled=»0″][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…