La Família Salesiana d’Espanya es troba per posar en comú la vivència de les Jornades d’Espiritualitat 2023

20 enero 2023

Salesians Comunicació

l

Els assistents van tenir l'ocasió de comentar el tema de l'Estrena del Rector Major per a aquest any: “Com a ferment en la família humana d'avui. La dimensió laïcal a la Família de Don Bosco”, i compartir conclusions i reptes a partir de la vivència.

El que hem vist i sentit us ho anunciem, perquè estigueu en comunió amb nosaltres (1 Jn 1,3). Un gran nombre de persones dels diversos grups de la Família Salesiana de les tres inspectories d’Espanya (SDB i FMA) es van trobar dijous 19 de gener a la tarda en una reunió virtual per compartir allò viscut durant les XLI Jornades d’Espiritualitat de la Família Salesiana que es van celebrar del 12 al 15 de gener a Torí-Valdocco.

“Ens sentim en l’obligació de fer partícip el que hi vam poder viure.”, compartien els delegats de la Família Salesiana, Jósean Hernández i Luis Fernando Álvarez a l’acollida d’una cita que Alejandro Viñas i S. Luisa Mesonero van compartir allò que més li havia impactat d’una experiència que va reunir a Itàlia més de 300 participants.

Els assistents van tenir l’ocasió de comentar el tema de l’Estrena del Rector Major per a aquest any: “Com a ferment en la família humana d’avui. La dimensió laïcal a la Família de Don Bosco”, a partir de la projecció del vídeo i la posada en comú de les conclusions de les jornades que van girar sobre tres idees:

  • Potenciar el coneixement actiu dels grups de la família salesiana en la formació inicial de cada grup.
  • Afavorir trobades comunes de la Família Salesiana en tots els àmbits: formació, celebració, missió…
  • Que el Consell de Família Salesiana no sigui només un lloc per preparar esdeveniments conjunts o festes salesianes, sinó que sigui el motor del cor salesià de l’obra, transmissor i animador del carisma salesià a la seva zona d’influència.

Es van oferir cinc reptes per anar caminant com a Família Salesiana a Espanya, entre els quals es trobaven:

  • Mantenir les jornades de Família Salesiana de la Inspectoria SSM amb un ritme triennal i ampliar-les a tot Espanya escollint el moment de l’any més oportú.
  • Presentar cada any un tema de formació conjunta per poder tractar-lo a nivell local.
  • Promoure la creació (on no funcioni encara) del Consell local de Família Salesiana i allà on existeixi revisar-ne el funcionament i les línies de treball.
  • Passar de l’obra a la ciutat o zona d’influència.
  • Que el Consell de Família Salesiana sigui instrument eficaç, que garantint la identitat del laic cristià, la complementarietat entre laics i consagrats i la missió i la formació compartides, proporcioni als Grups de la Família Salesiana l’experiència d’un camí de sinodalitat a recórrer tots plegats ; i potenciar trobades comunes de la Família Salesiana a tots els àmbits: formació, celebració, missió… i a tots els nivells: local, provincial, inspectorial, nacional.

La trobada es va tancar amb les tradicionals ‘Bones nits salesianes’ a càrrec del dibuixant Agustín de la Torre, que es va encarregar de presentació el cartell que va dissenyar amb motiu de l’Estrena d’aquest any i que representa cent figures de la Família Salesiana.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»91313,91314,91315,91316,91317,91318,91319,91320,91321,91322,91323,91324,91325,91326,91327″ _builder_version=»4.19.4″ _module_preset=»default» global_colors_info=»{}»][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…