Agustín Sánchez Aguilar i Luis Leante, guanyadors de la XXXI edició del Premi edebé de literatura infantil i juvenil

26 enero 2023

Edebé Comunicació

l

Avui s'ha donat a conèixer el Premi edebé de Literatura Infantil i Juvenil, que ha recaigut, per unanimitat, en Agustín Sánchez Aguilar amb la novel·la Sé tortuga, i Luis Leante amb la novel·la Territorio desconocido.

Avui s’ha donat a conèixer el Premi Edebé de Literatura Infantil i Juvenil en la seva trentena primera edició, que ha recaigut, per unanimitat, a Agustín Sánchez Aguilar (Barcelona, 1971), amb la novel·la Sé tortuga, i Luis Leante (Caravaca de la Cruz – Murcia, 1963), amb la novel·la Territorio desconocido.

Sé tortuga és la història d’un gall, famós cantant líric caigut en desgràcia, que es veu obligat a ensenyar a cantar un grup de tortugues centenàries. Una faula que convida a paladejar cada instant de la vida, amb uns personatges que s’autoretraten per mitjà del que diuen i fan. I el que diuen i fan és tan esbojarrat com entendridor, però tan real com la vida mateixa. Un relat divertit d’amistat, de segones oportunitats, que ens confirma que el poder de la faula continua molt viu.

Amb Territorio desconocido, Luis Leante aconsegueix el Premi Edebé en la modalitat juvenil, i consolida la seva carrera literària amb una novel·la que aborda un tema molt greu, que va més enllà de l’assetjament: la humiliació pública. Un relat sense un narrador únic i una veritat única. Són les veus de joves i grans, i el seu testimoni, de vegades contradictori, el que permet al lector entendre el dolor i el col·lapse mental de la víctima. No hi ha cap territori més desconegut que l’infern de la humiliació.

Les obres sortiran publicades al mes de març.

Una de les principals singularitats del Premi és que es poden presentar originals en castellà, català, gallec i èuscar en igualtat d’oportunitats.

El Premi Edebé compta amb una dotació econòmica total de 55.000 euros (30.000 € per a l’obra juvenil i 25.000 € per a l’obra infantil), sent un dels premis de més dotació del país.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»91819,91820,91821,91822,91823,91824,91912,91911,91910,91909,91908,91907,91905″ _builder_version=»4.19.4″ _module_preset=»default» hover_enabled=»0″ global_colors_info=»{}» sticky_enabled=»0″][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…