10 activitats diferents per celebrar Don Bosco

30 enero 2023

Marian Serrano

l

El Sistema Preventiu és sempre present en totes les celebracions de la festivitat de Sant Joan Bosco: la raó, l'amorevolezza (amor) i la fe. Presentem avui algunes activitats diferents, que tenint en compte aquests tres fonaments, estan servint, aquest mes de gener, per celebrar la festa del “Pare i Mestre de la Joventut”.

Totes les cases salesianes s’omplen de festa sobretot els darrers dies del mes de gener i, per exel·lència, el mateix 31, festa de Don Bosco. Campionats, festivals, processons, coronacions, Eucaristies escolars i solemnes, moments de trobada i pregària. Xerrades sobre la vida del sant, etc…

Cada any els equips pastorals i les comunitats educatives organitzen activitats atractives, properes als més joves. Busquen que alguna cosa del que s’explica sobre Juan Bosco, sobre els salesians, sobre la Família Salesiana interrogui o cridi l’atenció i encengui l’espurna d’algun cor salesià.

Desde la fe

1

A la casa salesiana de La Orotava, que celebra el seu 75è aniversari, van viure divendres passat, 27 de gener, “la caravana de la Alegría”. Tots els alumnes del centre van portar la figura de Sant Joan Bosco en processó  fins la parròquia de La Concepción, on tindran lloc els actes solemnes de la festa. Una caravana especial recordant la Societat de l’Alegria.

3

I una mica més al nord, Salesians Arévalo celebrava, el 27 de gener, “la mesa vocacional” on Henar i Enmanuel han presentat als alumnes del centre el seu estil vocacional i les opcions de vida. Com aquesta taula vocacional n’hi ha hagut moltes més a diferents cases de Salesians Espanya, obrint així la campanya “Atreveix-te a seguir el teu camí”.

2

D’altra banda, a Badajoz un grup d’alumnes del col·legi, professors i Equip Directiu ha participat en el tradicional arriat de bandera en honor a Sant Joan Bosco, patró del Cos d’Especialistes de l’Exèrcit de Terra. «Acte senzill, emotiu i amb una càrrega institucional que va calar al públic i en especial al planter d’alumnes interessats en el món militar», expliquen des del centre.

Des de l’“amorevolezza”, l’amor

Com expliquen des de Salesians Deusto al seu twitter al voltant de les festes salesianes, i com no en el mes de Don Bosco, s’educa des de la proximitat i les activitats als patis, als centres juvenils, a la muntanya… qualsevol lloc és bo “perquè no només s’imparteixen continguts, sinó també valors de disciplina, treball en equip, tolerància i esperit de superació”, afirmen.

4

És el cas de l’activitat setmanal organitzada pel Centre Juvenil Amencer d’Ourense: “Cociña divertida/Cuina divertida» adreçada a nens i nenes d’educació infantil i primària on els més petits s’introdueixen en el món de la cuina a través de plats divertits i saludables.

5

Per saludables les “Boscocaminatas” organitzades per la Plataforma Social Valora de Pinardi a Parla, el Centre Juvenil Pozo Don Gil de Ciudad Real i Salesians Puertollano. O les classes magistrals de Bàdminton que han rebut els alumnes de Salesians Carabanchel gràcies a la col·laboració de Madrid Comunitat esportiva.

6

On l’“amorevollezza” és molt present, sent un temps de compartir vida i créixer en coneixement de manera informal, sobre la figura del sant fundador, és en la proposta de “Café con Don Bosco”. Alguns claustres, i també alguns cursos, grups de centres juvenils i de la família salesiana han participat en aquests cafès.

7

La II concentració de vehicles clàssics Don Bosco, organitzada a Salesians Vilamuriel de Cerrato. Tindrà lloc el diumenge, 5 de febrer, després d’un cafè de benvinguda, es beneiran els vehicles, es realitzarà una concentració pel nucli antic de la localitat. I la Ruta Motera de Salesians P. Aramburu a Burgos que els portarà fins al Monestir de San Pedro d’Arlanza i Lerma. Temps de compartir aficions.

 

«Boscocaminata»

Des de la raó

8

La celebració de Sant Joan Bosco també és temps de conèixer, aprofundir i descobrir. Així ho han fet els educadors de la Plataforma Social Valora de Pinardi a Parla participant d’una formació sobre el sistema preventiu.

9

I així ho faran nombrosos estudiants de diversos centres salesians que estan organitzats en diverses “Fires d’Universitats”, amb l’objectiu d’ajudar aquests joves en la seva orientació acadèmica i professional.

10

I a Ourense, organitzada pel Centre Juvenil Amencer, es pot gaudir d’una exposició de més de 200 llibres sobre la vida de Sant Joan Bosco en 36 idiomes dels 5 continents.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»92017,92018,92019,92020,92021,92022,92016,92015″ _builder_version=»4.19.4″ _module_preset=»default» global_colors_info=»{}»][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…