Els nostres joves com a ferment a la Família humana d’avui

31 enero 2023

ANS / Rector Major

l

Don Ángel Fernández Artime escriu, aquest 31 de gener, festa de Don Bosco, una carta adreçada a tots els joves del Moviment Juvenil Salesià (MJS) del món perquè visquin com a veritable llevat en la família humana.

Avui 31 de gener, festa de Sant Joan Bosco, don Ángel Fernández Artime, desè successor de Don Bosco, amb un significatiu missatge exhorta als joves al seu compromís social per viure com a veritable llevat en la família humana. Proposa quatre àmbits dintervenció: servei de la vida humana, promoció dels valors familiars, defensa dels drets humans i dels drets dels infants, respecte i cura de la creació. Convida als joves a ser en la família humana d’avui llevat, sal i llum. Exhorta als joves a abraçar el compromís de construir un món més just i fratern, i a utilitzar les seves millors forces i energies positives per fer el somni que Déu té per a cadascú.

«Molt estimats joves de tot el món salesià:

Com a Rector Major, en nom de Don Bosco i de tota la Família Salesiana, vull fer-vos arribar la nostra salutació i paraula en la proximitat de la seva festa.

Seguim desitjant que caminem junts en el camí de la vida, tal com ens ho heu demanat quan vau estar al 28 Capítol General dels sdb. Allí ens vau dir:

«Volem dir-vos-ho fort, amb tot el cor. Estar aquí, per a nosaltres, ha estat un somni fet realitat: en aquest indret especial que és Valdocco, on va començar la missió salesiana, junts salesians i joves per a la missió salesiana, amb la nostra voluntat comuna de ser sants, junts. Teniu els nostres cors a les vostres mans. Cuideu aquest preciós tresor vostre. Si us plau, mai no ens oblideu i seguiu escoltant-nos. Torí, 7 de març de 2020».

Sempre m’ha commogut, joves estimats, que ens demaneu que siguem sants, junts, cuidant també de vosaltres, i del preciós tresor que són els vostres joves cors que desitgen ser autèntics, solidaris, fraterns i veritables creients, dones i homes de profunda fe en el Senyor de la Vida.

Estimats joves és gran la missió a la qual esteu sent convidats. Els darrers tres Papes ―sant Joan Pau II, Benet XVI i Francesc― han pensat molt en vosaltres, els joves, i us han proposat desafiaments valents i de molta força. Són molt actuals, molt oportuns i gosaria dir, molt «salesians». Se us proposa una missió desafiant per ser valents en el nom de Jesús, actius en el vostre compromís social i veritable ferment en la família humana.

Teniu per davant el gran desafiament de seguir preparant-vos per acceptar responsabilitats en favor de la vida, de tota vida humana. El servei a la cultura de la vida sempre serà atractiu i apassionant per a vosaltres. I promoure els valors de la família i el treball per eliminar la pobresa que fa que moltes persones visquin al límit, així com la lluita contra la fam, és una cosa que no sol deixar indiferents als joves. Que bo que alguns de vosaltres pugueu implicar-vos en tot el que sigui la defensa dels drets humans i els drets dels menors. I què cal dir del gran desafiament de la construcció de la Pau. Mai no n’hi ha prou amb el que aconseguim en la recerca de la pau. A més, sou molt sensibles al bon ús dels recursos de la terra, en la cura de la Creació respectant tot el que té a veure amb una adequada ecologia. I els qui em llegiu a tot el món, sou presents a milers de cases salesianes vivint la vostra pròpia fe. Afavoriu el diàleg religiós entre vosaltres. L’altre, el company, el diferent en cultura i religió, és sempre un jove com tu amb qui et pots trobar, dialogar, i fins i tot ser amic.

Els meus estimats joves, tots aquests desafiaments i molts més estan colpejant aquesta nostra família humana en què volem ser llevat, sal, llum.

Aquests desafiaments demanen de vosaltres que amb la vostra vida, formació, estudis, treball i vocació doneu un sí en el vostre compromís per construir un món més just i fratern. Aquests desafiaments us posen a la cruïlla d’acceptar o rebutjar una vida exigent i apassionant en què posar totes les vostres forces i energies segons el somni de Déu per a cadascun de vosaltres, de vosaltres.

I segurament no se us demana un heroisme particular, extraordinari, sinó només -però això ja és molt-, fer que els mateixos dons i talents concedits per Déu a cadascú puguin donar fruit, entestats a créixer en la fe, en l’amor veritable , en la fraternitat i en servei a favor de tots, especialment els últims, els més copejats per la vida, els que tenen menys oportunitats.

Em sembla una preciosa proposta per a qualsevol jove cristià i salesià que vulgui ser avui deixeble missioner del Senyor, i per a qualsevol jove d’altres credos religiosos que sou presents a les cases de Don Bosco.

Concloc donant gràcies al Senyor per tanta vida bella i plena que existeix en molts de vosaltres, els meus estimats joves, i que us porta a pensar en altres nois, noies i joves com vosaltres però que estan perduts, desconcertats i molt lluny dels valors que dignifiquen . El nostre Déu, el Déu de tots els seus fills i filles us necessita perquè sigueu rostre de Déu i mà amiga de Déu per a aquells que tenen moltes menys oportunitats. Molt ànim els meus estimats joves i Feliç festa de Don Bosco!

Amb veritable afecte us saluda,

 Ángel Fernández Artime, sdb

Rector Major

A Torí-Valdocco, a 31 de gener de 2023″.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…