Els responsables de formació de les escoles salesianes d’Espanya, Itàlia i Portugal es reuneixen a Roma

7 febrero 2023

Irune López, Coordinadora Inspectorial d'orientació Salesians Santiago el Mayor.

l

Aquesta trobada suposa un pas endavant en el procés de definir la formació conjunta de salesians-laics en el marc de la iniciativa Don Bosco Formation-Europe.

Del divendres 3 al diumenge 5 de febrer s’han reunit al Centre Nacional de Pastoral Juvenil de Roma salesians i laics encarregats de la formació a l’ambient escoles d’Espanya, Itàlia i Portugal.

Aquesta trobada de treball suposa un pas endavant en el procés de definir la formació conjunta de salesians-laics en el marc de la iniciativa Don Bosco Formation-Europe (DBF-EU), tal com es va demanar a la trobada d’inspectors d’Europa de Torí al novembre del 2021.

Amb la presència dels Delegats Nacionals de Pastoral Juvenil d’Espanya, Itàlia i Portugal, i animats per Don Fabio Attard, els participants, a través d’una metodologia de discerniment, han posat en comú les respectives experiències formatives i han detectat reptes en aquesta Regió Mediterrània ; entre ells, la importància de reforçar el carisma i la identitat salesiana, de qualificar en profunditat les persones que han de liderar a les inspectories i d’explorar junts la manera d’encarnar el Sistema Preventiu a la societat europea d’avui i del demà.

A la llum d’aquesta reflexió, s’ha esbossat una primera proposta de formació d’alta qualitat, comuna per a tots els ambients, que complementi les ja existents a les Inspectories i ajudi a enfortir la missió salesiana a Europa. Aquesta experiència pilot amb la Regió Mediterrània ha resultat molt satisfactòria, i s’ha constatat la gran similitud de les necessitats i les interessants oportunitats que se’ns obren per al futur.

Una metodologia que s’espera anar replicant a altres zones d’Europa, per continuar avançant en aquest Projecte, amb iniciatives que donin sentit i direcció a venir i caminar junts cap als joves europeus.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…