Salesians Montilla rendirà tribut a García Lorca amb la posada en escena de ‘La casa de Bernarda Alba’

8 febrero 2023

Montilla Digital

l

Una obra en tres actes que descriu l'Espanya profunda de principis del segle XX i que va ser escrita el 1936, tot i que no es va poder publicar ni estrenar fins al 1945, gràcies a la iniciativa de l'actriu i directora teatral catalana Margarita Xirgu Subirá.

El Col·legi Salesià «San Francisco Solano» de Montilla rendirà tribut a Federico García Lorca amb la posada en escena de La casa de Bernarda Alba, una obra en tres actes que descriu l’Espanya profunda de principis del segle XX i que va ser escrita el 1936, encara que no es va poder publicar ni estrenar fins el 1945, gràcies a la iniciativa de l’actriu i directora teatral catalana Margarita Xirgu Subirá.

La representació, que tindrà lloc aquest proper divendres, a les 20.30 de la tarda, al Teatro Garnelo, i que compta amb la col·laboració de la bailaora montillana Patricia Baena, «és un projecte conjunt de tots els professors i alumnes del nostre centre», ha explicat Luis de la Torre, professor del centre.

El professor ha aclarit que el muntatge està dirigit pel mateix claustre de professors del centre que, en aquest cas, ha aplicat «una metodologia activa, l’aprenentatge basat en projectes (ABP), que s’ha treballat a totes les àrees de Secundària i que ha desembocat en una representació de gran qualitat”.

D’aquesta manera, el disseny de les entrades, del cartell, els decorats i els arranjaments del text han estat realitzats per alumnes i professors de Salesians Montilla, “en un projecte que uneix voluntats i que ens permetrà apropar-nos a un dels drames més populars escrits per Federico García Lorca, andalús universal nascut a Fuentevaqueros».

Les entrades per assistir a la representació de La casa de Bernarda Alba poden adquirir-se, al preu de 8,00 euros, a la Secretaria del Col·legi Salesià «San Francisco Solano» i a Doncopymon, establiment ubicat al carrer General Jiménez Castellanos, al costat de la confluència amb el carrer Puerta de Aguilar.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…